Σαλμάς: «Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων με καλύπτει πλήρως»

«Το να είσαι βουλευτής δεν ακυρώνει τα νόμιμα δικαιώματα που έχει ο κάθε πολίτης. Να ενημερώνεται για την πορεία της δικογραφίας του, ειδικά όταν είναι μηνυτής όπως εγώ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στον Realfm 97,8, αναφερόμενος στο τηλεφώνημά του στον εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη και στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

«Καταρχήν εγώ ζήτησα να ενημερωθώ για την πορεία της μήνυσης που έκανα στον κ. Μανιαδάκη, ο οποίος με συκοφάντησε στην υπόθεση της Novartis και μετά από δύο χρόνια ταλαιπωρίας αρχειοθετήθηκε η υπόθεση μου γιατί δεν βρέθηκε καμία απόφαση μου ευνοϊκή για τη Novartis. Ζήτησα λοιπόν από τον Φεβρουάριο που αποκαλύφθηκε το πρόσωπο του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Αναστασίου, ως Μανιαδάκης Νικόλαος, έκανα μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Η μήνυση μου αυτή, παρότι είναι πρώτο θέμα στην επικαιρότητα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, επί 10 μήνες δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Ευλόγως, άσκησα ένα νόμιμο δικαίωμα μου να ενημερωθώ για την πορεία της μηνύσεως μου που βρίσκεται στην Εισαγγελία, δεν βρίσκεται σε δικαστές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαλμάς και πρόσθεσε:

«Ποιος λέει εάν είναι νόμιμο το δικαίωμα μου ή όχι; Η Ένωση Ελλήνων Εισαγγελέων που χθες έβγαλε ανακοίνωση που τι είπε; Με κόσμιο τρόπο ο κ. Σαλμάς επικοινώνησε με έναν εισαγγελέα για να μάθει για την πορεία της υπόθεσης του, όπως δικαιούται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας… 46 δευτερόλεπτα κράτησε το τηλεφώνημα που έκανα σε ένα δικαστή που εξέταζε παρεμπίπτον ζήτημα όπως λέει η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων. Ο κ. Σεβαστίδης προήδρευε ενός συμβουλίου βουλευμάτων που θα εξέταζε αίτηση εξαίρεσης, αποχής ενός εισαγγελέως, δεν εξέταζε θέμα μου, παρεμπίπτον ζήτημα. Την υπόθεση την έχουν οι εισαγγελείς, άρα, η Ένωση Εισαγγελέων είναι αυτή που είναι αρμόδια να βγάλει ανακοίνωση, όπως και έβγαλε, που με καλύπτει πλήρως και απαντά στο τι είπε ο κ. Σεβαστίδης».