Σάλος! Διοργανώνουν πάρτυ για να αποκτήσουν ανοσία στον κορονοϊό

Την ώρα βέβαια, που δεν έχει αποσαφηνιστεί από την επιστημονική κοινότητα αν ο ιός μπορεί και υπό ποια μορφή να επανέλθει σε κάποιον που έχει νοσήσει, ούτε υπάρχει σαφής επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η ευρέως πλέον σαν όρος, «ανοσία της αγέλης», μπορεί να επιτευχθεί και στον κορονοϊό.

Την ώρα που οι ΗΠΑ δοκιμάζονται όσο καμία άλλη χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού, υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που θέλουν να αποκτήσουν… ανοσία, διοργανώνοντας πάρτυ και προσκαλώντας υγιή κόσμο, ώστε να αποκτήσουν… αντισώματα.

Την ώρα βέβαια, που δεν έχει αποσαφηνιστεί από την επιστημονική κοινότητα αν ο ιός μπορεί και υπό ποια μορφή να επανέλθει σε κάποιον που έχει νοσήσει, ούτε υπάρχει σαφής επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η ευρέως πλέον σαν όρος, «ανοσία της αγέλης», μπορεί να επιτευχθεί και στον κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά, στην Κομητεία Ουάλα Ουάλα 420 νοτιοανατολικά του Σιάτλ, περίπου 100 κρούσματα εμφανίστηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και τα οποία όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές εμφανίστηκαν ύστερα από ένα αντίστοιχο κάλεσμα σε… κορωνο-πάρτι. Ο στόχος αυτών των συγκεντρώσεων είναι να αναμειγνύονται άτομα που δεν έχουν μολυνθεί με ένα μολυσμένο άτομο σε μια προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό.

Από την Τετάρτη, αναφέρθηκαν 94 περιπτώσεις κορωνοϊού στην Κομητεία και ένας θάνατος. Η Μέγκαν ΝτεΜπολτ επικεφαλής του οργανισμού υγείας της Κομητείας, δήλωσε ότι η ανίχνευση επαφών έδειξε ότι ορισμένοι από αυτούς που είχαν μολυνθεί είχαν παρευρεθεί σε πάρτι με σκοπό να μολύνουν τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που επλήγη περισσότερο από την πανδημία με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια κρούσματα μέχρι στιγμής και 73.095 θανάτους.