Σάλος με πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας (pic)

Στη «δίνη του κυκλώνα» βρίσκεται η Corriere dello Sport, καθώς δέχεται επικρίσεις για το πρωτοσέλιδό της, με το οποίο επέλεξε να προαναγγείλει την αναμέτρηση της Παρασκευής (6/12) ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ίντερ και τη Ρόμα για την 15η αγωνιστική της Serie A.

Η ιταλική αθλητική εφημερίδα χρησιμοποιεί τον τίτλο “Black Friday” (σ.σ. «Μαύρη Παρασκευή») μαζί με μια φωτογραφία των Κρις Σμόλινγκ και Ρομέλου Λουκάκου, οι οποίοι ήταν συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά θα τεθούν αντιμέτωποι στο αυριανό παιχνίδι, καθώς ο πρώτος αγωνίζεται στους «τζιαλορόσι» και ο δεύτερος στους «νερατζούρι».

Ο τίτλος, ο οποίος χρησιμοποιείται στα αγγλικά, έχει τοποθετηθεί με έντονα γράμματα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, μαζί με μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται οι δύο μαύροι ποδοσφαιριστές.

Οι αντιδράσεις για το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δεν άργησαν… Την επιλογή της Corriere dello Sport καταδίκασε η διοίκηση της Ρόμα, χαρακτηρίζοντάς το ως εξαιρετικά κακό. «Η πρόθεση του άρθρου της εφημερίδας ήταν στην πραγματικότητα θετική» δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής των «τζιαλορόσι», Πολ Ρότζερς, και συνέχισε: «Όμως, αυτός ο τίτλος έχει επισκιάσει πλήρως το αντιρατσιστικό μήνυμα που περιέχεται εντός της ιστορίας».

Το πρωτοσέλιδο σχολίασε, από την πλευρά της, και η Ίντερ, τονίζοντας σε ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το ποδόσφαιρο είναι πάθος, πολιτισμός και αδελφοσύνη. Είμαστε αντίθετοι και πάντα θα εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή διάκρισης».

Κριτική για το πρωτοσέλιδο της Corriere dello Sport…

Πηγή: ΑΜΠΕ

-Ad-