Σάλος με τη δήλωση Κουμουτσάκου για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ – «Αυτά κρίθηκαν, είχαμε λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40%»

Έντονες αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκος

Σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο του mega γιατί η κυβέρνηση δεν αυξάνει τους μισθούς των γιατρών, ο Κουμουτσάκος απάντησε ότι οι γιατροί θέλουν να εργάζονται και στο ΕΣΥ αλλά και στο δικό τους ιατρείο, επικαλούμενος μάλιστα το νόμο που ψήφισε η ΝΔ και έτσι μπορούν να ανεβάζουν το εισόδημά τους!

«Για τους νοσηλευτές έχετε δίκιο, αλλά το θέμα των γιατρών αντιμετωπίζεται. Το θέλουν και οι ίδιοι (να δουλεύουν δύο δουλειές), δεν νομίζω ότι δεν το θέλουν. Τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας την ξέρετε όλοι» δήλωσε.




Σε ερώτηση που δέχτηκε για τις ελλείψεις σε διασώστες, κυρίως στα νησιά, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: «Στην εξίσωση αυτή δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι από τα 4 χρόνια διακυβέρνησης, τα δυόμιση το ΕΣΥ ήταν στην πρώτη γραμμή κι έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων κρίσης: να τριπλασιαστούν οι ΜΕΘ, να υπάρξει μια προσπάθεια στήριξης στο ιατρικό προσωπικό. Ήταν τελείως άλλα τα πράγματα – και σε σχέση με αυτό που πήραμε, παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού μια κατάσταση που είναι καλύτερη, που απέχει πολύ από το να είναι ιδανική, απέχει πολύ από το να μας ικανοποιεί».

Μάλιστα όταν η δημοσιογράφος επέμεινε σχολιάζοντας ότι μέσα σε δύο μέρες πέθαναν άδικα δύο γυναίκες σε Κω και Νέα Μάκρη ο Κουμουτσάκος έδωσε ως απάντηση το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές: «Υπάρχει όμως μια κατατεθειμένη λαϊκή εντολή της τάξεως του 40% πριν δέκα μέρες. Αυτά έχουν κριθεί. Ήταν μέσα στον απολογισμό που καταθέσαμε πριν την 21η Μαΐου και οδήγησε στο αποτέλεσμα που οδήγησε. Κι αυτό θα πρέπει να συνεκτιμάται έτσι;».