Σάλος με την ομολογία Καππάτου: Εκπροσώπησα τράπεζες εναντίον δανειοληπτών, ως βουλευτής!

Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει από την κυνική ομολογία του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΝΔ, Παναγή Καππάτου, ότι από τη στιγμή που εκλέχθηκε βουλευτής έχει εκπροσωπήσει τράπεζες και funds «4-5 φορές» σε δίκες εναντίον δανειοληπτών, που κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους.

Για την ακρίβεια, ο πολιτικός σάλος ξέσπασε λίγες ώρες νωρίτερα, όταν η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έδωσε συνέχεια σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, φέρνοντας στο φως μια ακόμη τέτοια περίπτωση δανειολήπτη που βρήκε στο δικαστήριο απέναντί του τον γαλάζιο βουλευτή, ωστόσο γιγαντώθηκε από τη χθεσινοβραδινή εμφάνιση του ίδιου του βουλευτή στο ΚΟΝΤΡΑ, όπου εμφανίστηκε θιγμένος από τα δημοσιεύματα, με το πρωτοφανές -και άκρως προβληματικό πολιτικά- επιχείρημα ότι… τελικά έχασε στα συγκεκριμένα δικαστήρια (όπου εκπροσωπούσε τις τράπεζες εναντίον οικονομικά αδύναμων πολιτών), επομένως οι συγκεκριμένοι τελικά έσωσαν τα σπίτια τους, άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα και όλα είναι ψέματα!

Άσχετα αν -όπως ο ίδιος δήλωσε- εκτός από τις 2 περιπτώσεις που δημοσίευσε η εφημερίδα, υπήρξαν και άλλες φορές που, ενόσω είναι βουλευτής, επέλεξε να παρασταθεί ως δικηγόρος τραπεζών εναντίον δανειοληπτών. Άσχετα, επίσης, αν στη μια περίπτωση γνώριζε -«έμαθε εκ των υστέρων»- πως η αιτούσα ήταν καρκινοπαθούσα που προσπαθούσε να ενταχθεί στο προστατευτικό πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, για να σώσει το σπίτι της.

Αίσθηση δε προκάλεσε το γεγονός ότι ο Παναγής Καππάτος -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- παραδέχθηκε πως «μπορεί μία φορά να απορρίφθηκε η αίτηση» ενός δανειολήπτη, που σημαίνει ότι εκείνη τη φορά η τράπεζα κέρδισε! Όμως, όπως εξήγησε επανειλημμένα, το ότι απορρίπτεται η αίτηση δεν σημαίνει αυτόματα ότι το σπίτι οδηγείται σε πλειστηριασμό. Σημαίνει ότι ο δανειολήπτης υποχρεούται να συνεχίσει να πληρώνει και μόνο αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε οδηγείται σε πλειστηριασμό. Μόνο που τέτοιες αιτήσεις ένταξης στο προστατευτικό πλαίσιο κάνουν εξορισμού οι δανειολήπτες που ξέρουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν!

Τόσο η αποκάλυψη της εφημερίδας όσο κυρίως η -κατά κοινή ομολογία προβληματική- υπερασπιστική γραμμή που επέλεξε ο βουλευτής της ΝΔ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε ειρωνικά την εμφάνιση Καππάτου λέγοντας… «Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ απλώς επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν “λάθος” αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία».

Δείτε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εμφάνιση του βουλευτή της ΝΔ, Παναγή Καππάτου, στο ΚΟΝΤΡΑ, στο βίντεο που ακολουθεί: