Αντιδράσεις για την σύζυγο υπουργού που έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού

Αρκετές είναι οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για το ποιοι πρέπει να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο, ποιοι το κάνουν τελικά, αλλά και ποια είναι η ιδιότητά τους.

Για παράδειγμα πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο γενικοί γραμματείς υπουργείων κάνουν το εμβόλιο νωρίτερα από άλλους.

Την ίδια ώρα, σάλος έχει προκληθεί από το γεγονός ότι η σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Χατζηδάκη, η κυρία Πόπη Καλαϊτζή, έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μπορεί η κυρία Καλαϊτζή να είναι πλαστικός χειρουργός, ωστόσο αρκετοί κατακρίνουν το γεγονός ότι δεν είναι γιατρός «πρώτης γραμμής».

Σύμφωνα με το newsit.gr, μεταξύ αυτών που αντέδρασαν είναι και μια κοπέλα η οποία είναι κόρη δημοσιογράφου και ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Σε ανάρτηση που έκανε στα social media έγραψε παραθέτοντας και την φωτογραφία της κας Καλαϊτζή:

«Εμβόλιο- “θα προηγηθούν οι γιατροί (και πρώτα απ’ όλα όσοι βρίσκονται σε μονάδες COVID) και οι ευπαθείς ομάδες”. Από χθες γίνεται μια συζήτηση περί Υπουργών και λοιπών στελεχών της κυβέρνησης που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν, ενώ δεν ανήκουν σε καμία από τις δυο κατηγορίες, ούτε συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως στην περίπτωση των πολιτικών αρχηγών και της Προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα, όπως φαίνεται παρακάτω, έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και οι οικογένειες των Υπουργών- εδώ βλέπουμε τη σύζυγο Υπουργού, η οποία δήλωσε μάλιστα περήφανη που ως γιατρός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του COVID και είναι από τους τυχερούς που μπορούν να εμβολιαστούν πρώτοι(η κα Καλαϊτζή είναι πλαστικός)… Ως ευπαθής ομάδα δε μπορώ να περιγράψω πως αισθάνομαι βλέποντας και ακούγοντας για πράξεις σαν τη σημερινή, μιας και το εμβόλιο θα μπορούσε να έχει δοθεί σ’ έναν άνθρωπο που το έχει πραγματική ανάγκη για να επανέλθει στην καθημερινότητά του… Το θέμα δεν είναι ούτε κομματικό ούτε πολιτικό, καθαρά ηθικό και ανθρώπινο!»

-Ad-