Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Όχι» σε διερευνητικές με Τουρκία – Καταψηφίζει συνεργασία με Β. Μακεδονία

Ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε πως δεν θα ψηφίσει την συνεργασία με την Β. Μακεδονία, ενώ τάχθηκε ενάντια στις επαφές με την Τουρκία.

«Φωτιές» ανάβει στη Νέα Δημοκρατία, η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Κυριακάτικη Καθημερινή, όπου τάσσεται ενάντια στις κινήσεις της κυβέρνησης. Το μνημόνιο συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία και τις συζητήσεις με την Τουρκία.

Και όλα αυτά, μόλις δύο ημέρες πριν την αφετηρία των επαφών με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Για το θέμα αυτό, ο πρωην Πρωθυπουργός είπε πως: «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο και τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις, γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος», ενώ τόνισε πως δεν είναι σύμφωνος και στη προσφυγή στη Χάγη που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως είπε «θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο».

Τέλος, όσον αφορά το μνημόνιο συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία, τόνισε οτι θα το καταψηφίσει: «Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τί περιμένετε λοιπόν να κάνω;».

ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Με αφορμή την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος του πρώην πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ο κ. Σαμαράς με τη σημερινή του συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία.

Τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία.

Αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους.

Η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας.», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

-Ad-