Σαμαράς: Το «μέχρι τέλους» είναι στάση ζωής

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ανέφερε πως «το ‘μέχρι τέλους’, είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού. Είναι το ‘ποτέ ξανά’».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πως την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;».

Το «μέχρι τέλους» είπε ο κ. Σαμαράς «ήταν η υπόσχεση ενός ανθρώπου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. Ήταν η υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας, για την αποκάλυψη της σκοτεινής αυτής σκευωρίας και των πρωταγωνιστών της, για την απόδοση Δικαιοσύνης, για τους ενόχους. Το ‘μέχρι τέλους’ έγινε η αντίδραση του πολίτη στην αδικία. Έγινε σύνθημα. Viral που λένε και οι νεότεροι. Έγινε κοινωνικό ρεύμα, μπήκε στην πολιτική ορολογία, υιοθετήθηκε ακόμα και από εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά το «μέχρι τέλους…δεν είναι μνημόνιο να ‘το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο’. Δεν είναι δημοψήφισμα, να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα ‘κωλοτούμπα’. Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που δυστυχώς, εσείς δεν έχετε».