Σάμος: Θρήνος για τα 2 νεκρά παιδιά – Μεγάλη ανησυχία για τις επόμενες ώρες

Δύο νεκρά παιδιά, καθώς και τεράστιες υλικές ζημιές, άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) τη Σάμο.

Ο σεισμός, που ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου δώδεκα χιλιόμετρα και επίκεντρο βόρεια της Σάμου έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο νησί, ενώ απέναντι στα τουρκικά παράλια και ειδικά στη Σμύρνη η κατάσταση λαμβάνει τραγικές διαστάσεις, καθώς πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει και δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» τη Σάμο και τα κύματα τσουνάμι που έπληξαν τις παραλιακές περιοχές του νησιού, οι κάτοικοι της Σάμου ζουν τώρα με τον φόβο των μετασεισμών.

Oι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι η περιοχή της Σάμου θα βρίσκεται στον «χορό» των Ρίχτερ για αρκετές μέρες, με πολλούς και πιθανώς επικίνδυνους μετασεισμούς να χτυπούν το νησί, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα κτίρια – ακόμα και αυτά που δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι ισχυροί μετασεισμοί είναι και αυτοί με τη σειρά τους να προκαλέσουν τσουνάμι σαν αυτό που πλημμύρισε το Βαθύ.

Θρήνος για τον Άρη και την Κλαίρη

Τα 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησαν» τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού.

Τα 17χρονα παιδιά έφυγαν από το σχολείο τους μετά το σεισμό που ταρακούνησε τη Σάμο, περνώντας από ένα μικρό στενό, το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Ξαφνικά την ώρα που περνούσαν, ένας τοίχος από κάποιο παλιό σπίτι υποχώρησε καταπλακώνοντάς τα. Ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς εκείνη την ώρα από τον συγκεκριμένο δρόμο περνούσαν κι άλλοι μαθητές.

Οι δύο μαθητές Λυκείου, σύμφωνα με το STAR, εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα χαλάσματα, μάλλον στην προσπάθειά τους να προστατευτούν.

Οι διασώστες μόλις εντόπισαν τα δύο εγκλωβισμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια.

Δεν άκουσαν φωνές ούτε εκκλήσεις για βοήθεια, μέχρι που ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης αντίκρισε τη μακάβρια εικόνα.

Ο πυροσβέστης συντετριμμένος μίλησε στο Star για τη στιγμή που τα δυο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους: «Μόλις απεγκλωβίσαμε δυο παιδιά. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, στην οδό Μισάρχου, όπου και ανασύραμε από τα ερείπια και τις σορούς των δυο παιδιών. Υπήρχε κατακρήμνιση μιας ξύλινης στέγης και πέτρες από παλιό κτήριο που είχε πλακώσει τα παιδιά… Είμαστε φορτισμένοι ψυχολογικά γιατί έχουμε οικογένειες και παιδιά», είπε.

Εννιά τραυματίες στο νοσοκομείο Σάμου – Αεροδιακομιδή για 14χρονο και 63χρονη

Ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα μετέβη με ελικόπτερο C-130 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», όπως και μία 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Μετά το χτύπημα του Eγκέλαδου, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου συνολικά 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.