Σαμοθράκη: Γαλάζια εφημερίδα βγάζει στη σέντρα Μητσοτάκη και Υπουργούς

Τα… κάστρα πέφτουν από μέσα, κάτι που συνέβη και με την επικοινωνιακή προπαγάνδα που επιχείρησε η Κυβέρνηση με αφορμή το περιστατικό της Σαμοθράκης!

Μπορεί η χώρα μας να έγινε ρεζίλι διεθνώς, λόγω αδράνειας της Κυβέρνησης, ωστόσο δόθηκε «γραμμή» να πέσει η ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το κόλπο δεν έπιασε…

Ωστόσο, σημερινό άρθρο στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, «χρεώνει» στην Κυβέρνηση λάθους χειρισμούς στην περίπτωση της Σαμοθράκης και προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη και τον Χ. Θεοχάρη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θ. Μαυρίδης:

Δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν είναι ευχάριστο να έχουν τελειώσει οι διακοπές σας και να έχετε αποκλειστεί σε ένα νησί. Δίχως κατάλυμα, πολλές φορές δίχως επιπλέον χρήματα και στην προκειμένη περίπτωση δίχως και τη γνώση για το πότε θα τελείωνε το μαρτύριο. Είναι προφανές ότι η δική σας κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη για την εγκατάλειψη του νησιού. Είναι όμως υπεύθυνη για το γεγονός ότι επέδειξε χαμηλά αντανακλαστικά. Δεν άρπαξε με το καλημέρα τον ταύρο από τα κέρατα.

Και να πω ότι δεν έχετε αρμόδιους υπουργούς; Ο Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, πρώτος και καλύτερος. Και ακολουθούν ο υπουργός του Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η πρόεδρος του EOT και πλήθος άλλων καλεσμένων. Δηλαδή, ποια άλλη ευκαιρία θα παρουσιαστεί στον Χάρη Θεοχάρη για να φθάσει στο λιμάνι και να πει: «Εδώ υπουργός Θεοχάρης»; Αν δεν το έκανε τώρα που τον είχαν ανάγκη οι τουρίστες οι οποίοι κοιμόνταν στην προκυμαία του λιμανιού, πότε θα το κάνει; Στο Φεστιβάλ των Κανών;

Είναι θέμα εντυπώσεων ή ουσίας; Είναι και τα δύο! Οι εντυπώσεις κερδίζονται με τη σωστή ενημέρωση. Οχι τη δέκατη ημέρα, αλλά την πρώτη ή τη δεύτερη, όταν έχεις αντιληφθεί το πρόβλημα. Αν χρειάζεσαι δέκα ημέρες για να το αντιληφθείς, τότε κάτι πάει λάθος στη δική σου λειτουργία. Πολύ σωστά η κυβέρνηση έστειλε ένα non paper με το οποίο περιγράφονται όλα όσα πραγματικά συμβαίνουν. Αλλά με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Αυτό είναι το επικοινωνιακό κομμάτι.