Σαμοθράκη: Τελείωσαν οι διακοπές και… έλαβαν μέτρα!

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης. Μετά από αδράνεια πολλών ημερών η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για αν λύσουν το πρόβλημα.

Στη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας ανακοίνωσε τα εξής μέτρα για τη Σαμοθράκη:

  • Εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι 31/10/2019, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση.
  • Βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης για τις συμβάσεις που αφορούν στις άγονες γραμμές με καλύτερα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλοίου αντικατάστασης.
  • Άμεση έναρξη, ύστερα από πολλά χρόνια, των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών. Ήδη από σήμερα διατέθηκαν για το σκοπό αυτό, τα πρώτα κονδύλια από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον επιταχύνονται τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των λιμένων του νησιού.
  • Προσθήκη κονδυλίων ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2017, αλλά δεν υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα έργα συντήρησης οδικού δικτύου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια, την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία (που αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών), κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία και μεσοπρόθεσμα, με τη δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης – Λήμνου.
Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σημαντική κακοκαιρία από την Πέμπτη, «μας προβληματίζει, θα δείξει εμμονή το σύστημα» – Πώς θα επηρεαστεί η Αττική
1 Οκτωβρίου, 2024
Νάξος: 14χρονη επιτέθηκε σε 12χρονη, κατέγραφαν με κινητό τον καβγά
1 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Ενέδρα σε υπάλληλο ψιλικατζίδικου – Τον χτυπήσαν με όπλο και του αρπάξαν 2.000 ευρώ
1 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2014
1 Οκτωβρίου, 2024
Ξεκινάει ο εμβολιασμός έναντι της εποχικής γρίπης
1 Οκτωβρίου, 2024
Βία ανηλίκων – Δημογλίδου: Όταν επεμβαίνει η Αστυνομία είναι ήδη αργά…
1 Οκτωβρίου, 2024
Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση
1 Οκτωβρίου, 2024
Μάχη σε δύο μέτωπα στην Κορινθία, εκκενώνονται τα Σοφιανά: Άνοιξε η Κορίνθου – Πατρών
1 Οκτωβρίου, 2024
813 αποβολές για κινητά στα σχολεία, 407 αναφορές στο stop-bullying.gov.gr – Πιερρακάκης: Γονείς και μαθητές δεν φοβούνται πια να μιλήσουν
1 Οκτωβρίου, 2024
Missing Alert για εξαφάνιση του 14χρονου Θάνου από το Μοσχάτο
1 Οκτωβρίου, 2024