Σαν Φρανσίσκο: Εξαφανίστηκε η 16χρονη κληρονόμος Μιντ Μπάτερφιλντ

Εξαφανίστηκε η 16χρονη κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της πλατφόρμας Slack, Στιούαρτ Μπάτερφιλντ.

Η 16χρονη κληρονόμος μιας περιουσίας τεχνολογίας ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει εξαφανιστεί και υπάρχει φόβος ότι βρίσκεται σε μια από τις πιο κακόφημες και επικίνδυνες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο. Η Mιντ, κόρη του πλούσιου επιχειρηματία Στιούαρτ Μπάτερφιλντ, εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 22:00 το βράδυ στο Μπολίνας της Καλιφόρνια και η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνισή της το επόμενο πρωί.

Η έφηβη πηγαίνει σε ιδιωτικό οικοτροφείο στην κοντινή κοιλάδα της Νάπα και τώρα φοβούνται ότι βρίσκεται στη διαβόητη γειτονιά Tenderloin της πόλης. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Marin δημοσίευσε ένα φυλλάδιο «αγνοούμενο προσώπου» με τη φωτογραφία της Μιντ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Nextdoor την Τρίτη.

Ο επόπτης Mατ Ντόρσι μοιράστηκε το φυλλάδιο στην πλατφόρμα X και αποκάλυψε ότι η Μιντ φέρεται να βρίσκεται στη συνοικία Tenderloin, η οποία για δεκαετίες ήταν συνώνυμο με την κατάχρηση ναρκωτικών, την εγκληματικότητα και την έλλειψη στέγης.

Σύμφωνα με τη San Francisco Standard, η Mιντ έχει ιστορικό κατάχρησης ουσιών και είναι γνωστό ότι συχνάζει στο Tenderloin. Η αστυνομία δεν έχει πει ακόμη εάν πήγε εκεί οικειοθελώς ή εάν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι κρατείται παρά τη θέλησή της. Η έφηβη εθεάθη τελευταία φορά με μαύρο φούτερ, φανελένιο παντελόνι και μαύρες μπότες. Περιγράφεται ότι έχει καστανά/κοκκινωπά σγουρά μαλλιά και τρυπημένα φρύδια.

Το Tenderloin, που βρίσκεται στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, έχει φήμη για το έγκλημα και έχει μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα αστέγων και παράνομων δραστηριοτήτων στην πόλη που πλήττεται από εγκλήματα. Είναι το κέντρο της κρίσης φαιντανύλης που μαστίζει το Σαν Φρανσίσκο. Οι άθλιες συνθήκες, η έλλειψη στέγης, η εγκληματικότητα, το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία και τα στριπτιτζάδικα δίνουν στη γειτονιά μια απαίσια φήμη.

Ο πατέρας της Mιντ, είναι συνιδρυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Slack και έχει επί του παρόντος 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Slack εξαγοράστηκε από τη Salesforce το 2021 για 28 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Μπάτερφιλντ αποχώρησε από την εταιρεία το 2022.

Μητέρα της είναι η Κατερίνα Φέικ, η οποία ξεκίνησε τη δημιουργία της υπηρεσίας Flickr με τον τότε σύντροφό της,Μπάτερφλιντ. Πώλησαν τον ιστότοπο που φιλοξενεί εικόνες στη Yahoo το 2005. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2001 και έμεινε μαζί μέχρι το 2007, όταν γεννήθηκε η κόρη τους Mιντ.

Ο Μπάτερφιλντ παντρεύτηκε έκτοτε την Τζεν Ρούμπιο, συνιδρύτρια της Away – μιας αμερικανικής μάρκας αποσκευών και αξεσουάρ ταξιδιού, και το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο μικρά παιδιά. Η Φέικ είναι τώρα σε σχέση με τον συνιδρυτή του Jaiku, Γίρι Ένγκεστρομ και απέκτησαν τρία παιδιά.

Την ώρα της εξαφάνισής της, η Mιντ ζούσε με τη μητέρα της και φοιτούσε σε ιδιωτικό οικοτροφείο στην περιοχή Νάπα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Το 2021, ο Μπάτερφιλντ αγόρασε μια έπαυλη 31,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Άσπεν του Κολοράντο. Η κατοικία, η οποία βρίσκεται στην αποκλειστική γειτονιά Five Trees, εκτείνεται σε ένα κτήμα πέντε στρεμμάτων με θέα στην κοιλάδα του Castle Creek.

Σύμφωνα με την καταχώριση, το κατάλυμα διαθέτει γυμναστήριο, υπερσύγχρονο home theatre, έναν δεύτερο χώρο διασκέδασης με μπαρ και τραπέζι μπιλιάρδου, μια κάβα 500 φιαλών, αίθουσα γευσιγνωσίας, διάφορους ξεχωριστούς χώρους συγκέντρωσης, έξι υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και γκαράζ τριών αυτοκινήτων. Ο Μπάτερφιλντ έχει επίσης ένα σπίτι 19 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο έχει επτά υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και βρίσκεται στην πολυτελή γειτονιά Presidio Heights

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Yshar Ali παρακάλεσε τους οπαδούς του στο X για βοήθεια στην αναζήτηση της Μιντ, λέγοντας «Δεν ζητάω τη βοήθειά σας συχνά, αλλά τη χρειάζομαι τώρα… η 16χρονη φίλη μου έχει χαθεί. «Παρακαλώ διαδώστε το και αν έχετε πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται, καλέστε τον αριθμό σε αυτό το φυλλάδιο»