Σαντορίνη: «Βουτιά» στις τιμές πώλησης ακινήτων στο νησί

Μπαράζ αγγελιών, που δημιουργήθηκαν ή ανανεώθηκαν χθες, προχτές, σήμερα στην σκιά των Ρίχτερ.

Ακίνητα πολυτελή στη Σαντορίνη που δονείται, όπως αυτό στην Οία με την αδιανόητη θέα, την πισίνα που μαγεύει, το χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο, το μίνιμαλ μπάνιο, την βεράντα με τον ανεμόμυλο για το πρωινό.

Όπως βλέπουμε, είναι μονοκατοικία 63 τμ που έπεσε 100.000 €, από τα 950.000 στα 850.000. Το ενδιαφέρον; Όπως βλέπουμε η αγγελία δημιουργήθηκε στις 14 Οκτωβρίου και ανανεώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, την ώρα των σεισμών.

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα που εν μέσω σεισμικής έξαρσης οι τιμές καταρρέουν. Ακόμα και σε πιο προσιτά ακίνητα οι τιμές έχουν πάρει τον κατήφορο, όπως σε αυτό το διαμέρισμα των 55 τμ στην Θήρα, με αξιόλογη θέα, και χώρους που μπορούν να καλύψουν οικογενειακές διακοπές, το διαμέρισμα έπεσε 40.000€.

Όπως βλέπουμε η αρχική τιμή ήταν στα 220.000€ και πήγε στα 180.000 και μάλιστα αναφέρεται πως είναι και συζητήσιμη. Η ανανέωση της αγγελίας που δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου έγινε μόλις στις 5 Φεβρουαρίου.

Δείτε όμως και κάτι ακόμα πάντα στην Σαντορίνη, μία ακόμα μονοκατοικία με πτώση τιμής. Το σπίτι αυτό είναι 100τμ, ευρύχωρο δηλαδή για ένα εξοχικό οικογένειας με αυλή και κάποιους χώρους ήδη ανακαινισμένους. Το σπίτι έπεσε από τα 420.000€ στα 380.000€ και όπως βλέπουμε αυτό έγινε με ανανέωση στις 3/2 αν και η αγγελία δημιουργήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο.

Η τιμή τετραγωνικού λοιπόν είναι στα 3.800 ευρώ από τα 4.200, με τους γνώστες της αγοράς να λένε πως ήδη η αγορά κινείται στην αγορά των Ρίχτερ.

Κάποιοι θέλουν να δώσουν τα ακίνητα τους και ανησυχούν πως η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να αποτρέψει τους αγοραστές οπότε τους δελεάζουν με έκπτωση, άλλοι φοβούνται πως μία πιθανή ζημιά θα τους κοστίσει σε χρόνο και χρήμα και από την άλλη υπάρχουν αγοραστές που αναζητούν μια ευκαιρία πιστεύοντας πως το φαινόμενο θα είναι παροδικό.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τσίπρας για Τέμπη: Είναι αδιάψευστος καθρέφτης της καθεστωτικής αδιαφορίας για τις ανθρώπινες ζωές
6 Φεβρουαρίου, 2025
Συγκεντρώσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις για τα Τέμπη, αύριο Παρασκευή
6 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 4 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχαν ρημάξει σπίτια σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία
6 Φεβρουαρίου, 2025
Άγρια δολοφονία πίσω από την εξαφάνιση 58χρονου – Η σύντροφός του τον έθαψε στην αυλή του σπιτιού του
6 Φεβρουαρίου, 2025
Σούπερ μάρκετ: Έρχονται αλλαγές στις προσφορές των προϊόντων – Τι γίνεται με τα 1+1 δώρο
6 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για παραβίαση κανόνων ασφαλείας στη γραμμή 4 του Μετρό
6 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Τα επικίνδυνα σημεία και η καθημερινότητα των κατοίκων με τα Ρίχτερ
6 Φεβρουαρίου, 2025
Αμαλιάδα: «Ιογενής λοίμωξη η αιτία θανάτου» του Παναγιωτάκη – Τι αναφέρει το πόρισμα
6 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή σε Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Μύκονο
6 Φεβρουαρίου, 2025
Καισαριανή: Διερευνούν τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου μετά από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με ΙΧ
6 Φεβρουαρίου, 2025