Σαρηγιάννης: Τότε το άνοιγμα της εστίασης – Πότε θα δούμε αποκλιμάκωση στα κρούσματα

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και για το ζήτημα του Πάσχα μίλησε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 7 Απριλίου είμαστε σε μία φάση ήπιας αποκλιμάκωσης, ωστόσο, «στο σύνολο θα έχουμε μια αυξητική πορεία στην Αττική, αλλά θα ακολουθήσει αποκλιμακωτική πορεία».

Μάλιστα, όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, στις 23-24 του μηνός, «το νωρίτερο», θα δούμε αποκλιμάκωση στα κρούσματα κορονοϊού. Δήλωσε, όμως, ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

Για το Πάσχα στο χωριό, παρουσιάστηκε αρνητικός καθώς «όλοι οι υπολογισμοί δείχνουν ότι η μαζική μετακίνηση του πληθυσμού τελικά αυξάνει τον αριθμό των ενεργών επαφών».

«Είναι αδύνατο να πάω στο εξοχικό και να μην συναντήσω συγγενείς και φίλους… Θα συνιστούσα να κάνουμε υπομονή για αυτό το Πάσχα» τόνισε.

Τέλος, σχετικά με την εστίαση και το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα, με αφορμή τα κορονοπάρτι, υπογράμμισε πως «οι νέοι δεν θα κρατήσουν τις αποστάσεις» και αυτό θα δημιουργούσε περαιτέρω αύξηση. «Η εστίαση να ανοίξει στα μέσα Μαΐου», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.