Σασόλι κατά Γιάνσα… στα ελληνικά, μετά την παρέμβαση Αρβανίτη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, έβαλε… στη θέση του τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας μετά την παρέμβαση του Κώστα Αρβάνιτη.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει με ανακοίνωση του τον Γιάνεζ Γιάνσα για την «ανατριχιαστική και θρασύδειλη επίθεση κατά βουλευτών και ευρωβουλευτών της Αριστεράς μέσω Twitter».

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τον Σλοβένο πρωθυπουργό «να σταματήσει τις αναίτιες επιθέσεις κατά των Μελών του ΕΚ-που στρέφονται εξ’ορισμού και κατά των ευρωπαίων πολιτών».

Μάλιστα στον επίσημο λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανήρτησαν την παρέμβαση του κ. Σασόλι και στα ελληνικά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αρβανίτης: Ακροδεξιές χυδαιότητες στο Twitter από τον Σλοβένο Πρωθυπουργό

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Κώστας Αρβανίτης μέσω ανακοίνωσης του κατήγγειλε τις «ακροδεξιές χυδαιότητες» του Σλοβένου πρωθυπουργού.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σλοβένος πρωθυπουργός αρνείται τον διάλογο και τις άβολες ερωτήσεις», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρβανίτης: «Στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών δεν περνάνε νταηλίκια, ούτε με βίντεο, ούτε στο Twitter»

Η ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη:

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, ο ιδεολογικός «φίλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ανατριχιαστική και θρασύδειλη επίθεση κατά βουλευτών και ευρωβουλευτών της Αριστεράς μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους βουλευτές του σλοβενικού αριστερού κόμματος LEVICA «αντίφα τρομοκράτες, αντισυνταγματικά στοιχεία που προσπαθούν να αλλάξουν το σύστημα».

Και λέμε θρασύδειλη, γιατί στην προοπτική να έρθει αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις της Υποομάδας Κράτους Δικαίου DRFMG στην οποία συμμετέχω, σχετικά με τις κατηγορίες για διαφθορά, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και απόπειρες χειραγώγησης του Τύπου, ο πρωθυπουργός ακύρωσε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη αυριανή συνάντηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σλοβένος ΠΘ αρνείται τον διάλογο και τις άβολες ερωτήσεις.

Στην προ μηνών συνεδρίαση της Υποομάδας, κληθείς να απαντήσει για τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ΕΒ (προερχόμενων από όλες τις πολιτικές ομάδες), επιχειρώντας να κρυφτεί πίσω από ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο, που επέμενε εμμονικά να προβληθεί, και στη συνέχεια αποχώρησε, αντί να απαντήσει ο ίδιος σε όσα βαρύτατα είχαν ακουστεί για την κυβέρνησή του!

Στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών δεν περνάνε νταηλίκια, ούτε με βίντεο, ούτε στο Twitter.

Θα περιμέναμε από τον Σλοβένο ΠΘ να έχει το θάρρος να μας τα πει και από κοντά.

-Ad-