Σχοινάς για ενεργειακή κρίση: Πακέτο προτάσεων που έχει ως στόχο να συγκρατήσει τις τιμές

Συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Χρήστο Νικολαΐδη παραχώρησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Από τη Δευτέρα μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη εβδομάδα των εξελίξεων και των αποφάσεων για το ενεργειακό στην Ευρώπη. Η πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν θα κάνει δημόσια τις ανακοινώσεις την Τετάρτη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή κρίση ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «βάζουμε τις τελευταίες πινελιές σε ένα πακέτο προτάσεων που έχει ως στόχο να συγκρατήσει τις τιμές. Βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση επειδή η Ρωσία εργαλειοποιεί την ενέργεια. Το πακέτο θα είναι ουσιαστικό και ισοδύναμο με αυτό που κάναμε για τα εμβόλια».

Πρόσθεσε δε πως «ο Χειμώνας θα είναι δύσκολος αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Οι κυβερνήσεις έχουν πάρει μέτρα και αυτό το πακέτο θα είναι σημαντικό».

Μίλησε επίσης για το χαμένο χρόνο από την ΕΕ εξηγώντας ότι οι κυβερνήσεις προτίμησαν να κινηθούν με εθνικές λύσεις που αθροιζόμενα δεν συνιστούν μια συνολική πολιτική ενέργεια. «Χάσαμε λίγο χρόνο επειδή τα κράτη – μέλη προτίμησαν να λύσουν το θέμα σε εθνικό επίπεδο», κατέληξε.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς: