Σχολεία: Με ένα έξτρα self test τη Δευτέρα οι μαθητές – Οι νέες οδηγίες

Στα θρανία θα επιστέψουν οι μαθητές των σχολείων που έμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στις πληγείσες περιοχές θα κάνουν ένα επιπλέον τεστ αυτή την εβδομάδα.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τα self test για την εβδομάδα που ξεκινά από τη Δευτέρα 31/01 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα self test, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει παράλληλα ότι:

• Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

• Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

• Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούνν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δικάζεται 21χρονος τούρκος διακινητής για τον θάνατο μετανάστη στη Ρόδο – Τον πέταξε στο νερό αν και δεν ήξερε κολύμπι
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ζητούν αναβολή δημοσιοποίησης του πορίσματος
26 Φεβρουαρίου, 2025
Σε δεύτερο βαθμό η δίκη του ιερέα για βιασμούς και πορνογραφία – Η φρίκη που αποκαλύφθηκε στο Αγρίνιο
26 Φεβρουαρίου, 2025
Παραδόθηκε 17χρονος για το αιματηρό περιστατικό έξω από κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο Ηράκλειο
26 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Κούγιας δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ – «Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες»
26 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωγή μαμούθ για ιατρικό λάθος κατά του Νοσοκομείου Βόλου – Γυναίκα ισχυρίζεται ότι επέμβαση ρουτίνας έγινε Γολγοθάς
26 Φεβρουαρίου, 2025
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφιόζικη εκτέλεση 39χρονου Τούρκου στην περιοχή των ΚΤΕΛ «Μακεδονία»
26 Φεβρουαρίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Η πολιτεία θα προστατεύσει τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια – Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν το πένθος σε διχασμό
26 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
26 Φεβρουαρίου, 2025
Π. Τσακλόγλου: Επιπλέον σε 130.000 δικαιούχους τα δωρεάν φάρμακα – Δεν υπάρχουν χρήματα για αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους
26 Φεβρουαρίου, 2025