Σχολείο έκλεισε αφού δάσκαλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Δημοτικό σχολείο στη Χάγη, στην Ολλανδία, έκλεισε σήμερα, αφού δύο δάσκαλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό και επτά μαθητές εκδήλωσαν γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Είναι το πρώτο σχολείο που κλείνει ξανά, από τότε που η Ολλανδία, η οποία μετρά περισσότερα από 46.000 κρούσματα COVID-19 και 5.977 θανάτους, έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων την 11η Μαΐου στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων καραντίνας.

Τα λύκεια άνοιξαν ξανά χθες, Τρίτη.

Τα δύο κτίρια του σχολικού συγκροτήματος έκλεισαν, με αποτέλεσμα περίπου 500 μαθητές να επιστρέψουν στη διαδικτυακή εκπαίδευση για να περιοριστεί ο όποιος κίνδυνος για την υγεία τους.

«Δύο δάσκαλοι παρουσίασαν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο και διαγνώστηκαν θετικοί σήμερα», είπε η Έκε Φόλτερς, η εκπρόσωπος Τύπου της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Χάγης, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους από τότε που αρρώστησαν.

Οι ασθενείς δεν είχαν διδάξει μαθητές, σημείωσε η Φόλτερς.

Τα παιδιά, που παραπονέθηκαν για πόνους στο στομάχι, ένα πιθανό πρώιμο σύμπτωμα της COVID-19, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις.

-Ad-