Σχολικά λεωφορεία: Στον έλεγχο και ο Πατούλης

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων τροχαίας και Περιφέρειας σε σχολικά λεωφορεία.

Οι υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, οι φθορές ελαστικών καθώς και η μη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία από mini bus, αποτελούν μερικές από τις βασικές παραβάσεις που καταγράφουν τα μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των παιδιών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα μικτά κλιμάκια προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τους ελέγχους που γίνονται.

Όπως επισήμανε “η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής”, ενώ πρόσθεσε ότι με τη λειτουργία των μικτών κλιμακίων ελέγχου Τροχαίας και Περιφέρειας Αττικής εγκαινιάζεται ένα νέο διαχρονικό πλαίσιο συνεργασίας .

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

“Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής η ασφάλεια των παιδιών μας είναι ότι σημαντικότερο. Για το λόγο αυτό συνδράμουμε τη τροχαία στους ελέγχους που διενεργεί. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον προκειμένου να μετακινούνται με ασφάλεια τα παιδιά μας. Όπως έχουμε ήδη συνεννοηθεί και με την τροχαία, οι έλεγχοι δε θα περιοριστούν μόνο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά θα πραγματοποιούνται απροειδοποίητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε οτιδήποτε αφορά στην ασφάλεια και την υγεία του παιδιού η Περιφέρεια Αττικής θα είναι παρούσα. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες μας να διενεργηθούν και υγειονομικοί έλεγχοι στους χώρους των σχολείων”.

Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα μικτά κλιμάκια ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών Σπυρίδων Λιάσκο καθώς και από τον Αστυνόμο Α’ της Διεύθυνσης Τροχαίας Δημήτρη Παπαγεωργίου. Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μεταφορών και ΚΤΕΟ Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Ηλίας Δόλγυρας και το μέλος της Παράταξης “Νέα Αρχή για την Αττική” Κίμων Λογοθέτης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο πάπας Φραγκίσκος πέρασε μια ήρεμη νύχτα, αλλά παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
24 Φεβρουαρίου, 2025
Προς επαναλειτουργία το «Allou! Fun Park»: Δόθηκε το πράσινο φως από τον Δήμο Ρέντη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλεντέρης για Καλογήρου: Οι τοξικολογικές δεν μπορούν να βρουν την αιτία θανάτου χωρίς τις ιστολογικές – Δεν αποκλείουμε τίποτα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς του Γεράσιμου – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι θα γίνει με μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Η απόφαση των εργαζομένων
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Το «καλό σενάριο» για δικομματική κυβέρνηση κερδίζει έδαφος – Ο διπλασιασμός ποσοστών του AFD στις μετεκλογικές προκλήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ποινικολόγος – «Μην μας πιέζετε για δηλώσεις» λένε τα παιδιά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Κ.Χατζηδάκης από Σύρο: «Κι εκείνοι που δεν μας ψηφίζουν σε εμας ελπίζουν!» (vid)
24 Φεβρουαρίου, 2025