Σε 24ωρη απεργία σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Σε 24ωρη απεργία προχωράει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 8:30 θα ξεκινήσει πορεία από την Πλατεία Μαβίλη, η οποία θα περάσει από Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, την Βουλή και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

Αφορμή για την απεργία είναι η εργασία ιδιωτών στα γιατρών στα νοσοκομεία και η ανάγκη προσλήψεων πλήρους απασχόλησης.

«Πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ, διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους λόγω έλλειψης ΜΕΘ, έλλειψη αντιδραστηρίων για ανίχνευση της γρίπης στα Νοσοκομεία (έως σήμερα καμία πρόβλεψη), βόλτες θανάτου των ασθενών λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 2.000 μόνιμων υπαλλήλων στα Νοσοκομεία και μάλιστα είπε ότι εντός πενταμήνου θα έχουν προσληφθεί» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. «Με τις πολυδαίδαλες διαδικασίες του ΑΣΕΠ ακόμη και αυτές οι λιγοστές 2.000 προσλήψεις που φθάνουν μόνο για την αναπλήρωση όσων θα αποχωρήσουν εφέτος, δεν θα ολοκληρωθούν πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, εάν δεν υπάρξει συνεννόηση Υπουργείου Υγείας και ΑΣΕΠ για επιτάχυνση των διαδικασιών» προσθέτει.

«1.100 γιατροί επικουρικοί απολύονται με βάση τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία κατοχύρωσης της εργασίας τους. Τα Κέντρα Υγείας καταρρέουν. Λειτουργούν σε πρωινό ωράριο. Η διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ στοιχίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Η ψυχική υγεία κατέρρευσε με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση να καρκινοβατεί και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων να γεμίζουν ράντζα με οξέα περιστατικά» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Από την πλευρά της η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «ανθυγιεινές μεταρρυθμίσεις που ήρθε με φόρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

-Ad-