Σε αυτό το σημείο έπεσε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου – Βίντεο με διασώστες να ψάχνουν εν μέσω ισχυρής καταιγίδας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, καθώς το ελικόπτερο του συνετρίβη εν μέσω έντονων καιρικών συνθηκών κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Τα ΜΜΕ του Ιράν ανέφεραν πως υπήρξε «δύσκολη προσγείωση» και ξεκίνησαν να μεταδίδουν προσευχές, χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, στο ελικόπτερο επέβαινε και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Μάλιστα, το πρακτορείο Fars διέψευσε την πτώση του ελικοπτέρου, όμως στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφία από το σημείο των ερευνών, γράφοντας στη λεζάντα:

«Η έρευνα διεξάγεται στα δάση του Arsbaran στην περιοχή Pir Dawood έως την περιοχή του ορυχείου χαλκού Sangun. Η εξεταζόμενη περιοχή βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και στην πόλη Warzghan και περιλαμβάνει ορεινά, ομιχλώδη, βροχερά και δυσπρόσιτα δάση».

Η φωτογραφία με το σημείο των ερευνών:

Επίσης, στην πλατφόρμα Χ δημοσιεύτηκε βίντεο με τους διασώστες να ψάχνουν σε δυσπρόσιτα δάση εν μέσω ισχυρής καταιγίδας που πλήττει την περιοχή και δυσχεράνει σημαντικά τις έρευνες.