Σε δίκη ο ιερέας που έκαψε καρναβαλικές κατασκευές στην Πάτρα

Ο ιερέας που κατηγορείται ότι έβαζε φωτιές σε καρναβαλικές κατασκευές που είχε τοποθετήσει ο δήμος στην Πάτρα, παραπέμφθηκε σε τακτικό δικάσιμο

Ο ιερέας οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το the best.

Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιθανό να υπέλαβε ως εκτροπή από την θρησκευτική συμπεριφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο ιερέας συνελήφθη χθες το βράδυ, ύστερα από τον εμπρησμό μίας ακόμη καρναβαλικής κατασκευής στην περιοχή του Ακταίου, ενώ κατηγορείται ακόμη ότι τα ξημερώματα της Τρίτης είχε βάλει φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε τρεις ακόμη καρναβαλικές κατασκευές στο κέντρο της Πάτρας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία και στην Πάρο Τρίτη και Τετάρτη
3 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα
3 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό
3 Φεβρουαρίου, 2025
Χρήστος Μάστορας: Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και εγώ τον αγνόησα πιάνοντας το τιμόνι
3 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρή 17χρονη από επίθεση καρχαρία
3 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4, 8 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού
3 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότερα από 2.000 αλκοτέστ έχουν διενεργηθεί στην Αττική σε έναν μήνα
3 Φεβρουαρίου, 2025
Βίντεο με τον Χρήστο Μάστορα μεθυσμένο να πέφτει στο μπλόκο της Τροχαίας
3 Φεβρουαρίου, 2025
Ανασύρθηκε από τον ποταμό Ποτόμακ τμήμα της ατράκτου που συνετρίβη στην Ουάσινγκτον
3 Φεβρουαρίου, 2025
Στο Ταμείο Ανάκαμψης η διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ μαστογραφίας κατά του καρκίνου
3 Φεβρουαρίου, 2025