Σε δίκη ο ιερέας που έκαψε καρναβαλικές κατασκευές στην Πάτρα

Ο ιερέας που κατηγορείται ότι έβαζε φωτιές σε καρναβαλικές κατασκευές που είχε τοποθετήσει ο δήμος στην Πάτρα, παραπέμφθηκε σε τακτικό δικάσιμο

Ο ιερέας οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το the best.

Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιθανό να υπέλαβε ως εκτροπή από την θρησκευτική συμπεριφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο ιερέας συνελήφθη χθες το βράδυ, ύστερα από τον εμπρησμό μίας ακόμη καρναβαλικής κατασκευής στην περιοχή του Ακταίου, ενώ κατηγορείται ακόμη ότι τα ξημερώματα της Τρίτης είχε βάλει φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε τρεις ακόμη καρναβαλικές κατασκευές στο κέντρο της Πάτρας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025