Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς η Κουμουνδούρου εκτιμά πως αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μάλιστα ζητήσει από τους συνεργάτες του να επιστρέψουν από τις ολιγοήμερες διακοπές τους εκείνες τις ημέρες προκειμένου ο κομματικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί άμεσα και να “τρέξει” τον προεκλογικό αγώνα.

Το θέμα της προεκλογικής προετοιμασίας κυριαρχεί στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μάλιστα σήμερα συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, ώστε να καθορίσει τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος. Με το ίδιο αντικείμενο θα συνεδριάσει αύριο και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος όπου ανάμεσα στα άλλα αναμένεται να καθοριστούν και οι αρμοδιότητες των μελών του οργάνου .

Στόχος της Κουμουνδούρου, όπως τον έχει διατυπώσει άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας είναι έως τα τέλη Ιουλίου να έχει ανακοινωθεί τουλάχιστον το 80% των ψηφοδελτίων του κόμματος ώστε να μπορούν και οι υποψήφιοι να ενταχθούν στις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την Τετάρτη επίσης αναμένεται να συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει το πολιτικό πλαίσιο και να καλέσει τους βουλευτές του κόμματος να βρίσκονται σε εκλογική εγρήγορση στις περιφέρειές τους προκειμένου να μεταφέρουν στην κοινωνία το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συντηρεί ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της ακρίβειας -για το οποίο εκτιμά άλλωστε ότι θα προσπαθήσει να αποδράσει ο κ. Μητσοτάκης- ασχέτως τού εάν ο ίδιος θα επιδιώξει όπως έχει εξάλλου πει να μεταθέσει την ευθύνη στην “τοξικότητα” της αντιπολίτευσης. Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη είπε σήμερα στο Κόκκινο πως η ατζέντα της μεγάλης απόδρασης Μητσοτάκη θα είναι ο φόβος και η τοξικότητα. Εκτίμησε ότι αποτρεπτική για τη διενέργεια εκλογών θα είναι μόνο μία εικόνα κάκιστης διαχείρισης φυσικών καταστροφών όπως του περσινού καλοκαιριού. Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωσή της επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στη σχέση κόστους καυσίμων με τον μέσο μισθό και τονίζει πως τα επιδόματα της κυβέρνησης δεν τροφοδοτούν μόνο τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας, αλλά εξανεμίζονται από τις διαρκείς νέες αυξήσεις, πριν καλά καλά μπουν στους λογαριασμούς των πολιτών.