Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – Το «μήνυμα» Τσίπρα

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τη δήλωση Μητσοτάκη ότι “το κλίμα μυρίζει εκλογές”.

Μάλιστα στην κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος εισηγήθηκε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Απευθυνόμενος στα μέλη των δύο οργάνων ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε: “Σε κάθε περίπτωση αν ο ίδιος “μυρίζει εκλογές”, η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή” και πρόσθεσε πως “είμαστε έτοιμοι και πρέπει το επόμενο διάστημα να επιταχύνουμε τις διεργασίες μας για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων και για το εκλογικό πρόγραμμα”.

Πρόσθεσε επίσης πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θα είναι αιφνιδιασμός, θα είναι λύτρωση και στις κάλπες ο ελληνικός λαός θα δώσει λύση.

Γίνεται σαφές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει θέσεις μάχης ακόμη και για το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να επιδιώξει να φέρει πιο κοντά την ημερομηνία των εκλογών. Σημειωτέον πως ο πρωθυπουργός το Σάββατο ανέφερε πως “το κλίμα μυρίζει εκλογές” και μία ημέρα αργότερα στο Λονδίνο μιλώντας σε στελέχη της ΝΔ είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Επιπλέον άσκησε δριμύτατη κριτική προς το πρόσωπο του πρωθυπουργου σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή γιατί είναι ένοχος για την πρωτοφανή Συνταγματική εκτροπή που συντόνισε και υλοποίησε παρακολουθώντας είτε με το παράνομο λογισμικό είτε με νόμιμες επισυνδέσεις, όχι μόνο πολιτικούς και δημοσιογράφους, αλλά ακόμη και δικαστικούς, εισαγγελείς, τον αρχηγό της αστυνομίας και κρίσιμους κρατικούς λειτουργούς.

“Ως ένοχος δεν έχει απαντήσει και γι’ αυτό κρύβεται. Ταυτόχρονα σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προς τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού σχεδιασμού.

Συμπλήρωσε πως σε καμία άλλη σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να σταθεί, “θα είχε ήδη παραιτηθεί” και σχολίασε πως αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκό ρεκόρ ακρίβεια, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής “Πάτσηδες” τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία “για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη”.