(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο (Δ) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, για τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων,στο γραφείο του στη Βουλή, Αθήνα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019. Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικό θέμα στην ατζέντα τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων. Θεωρείται δεδομένο πάντως, πως στις επαφές θα τεθούν και ζητήματα της επικαιρότητας όπως το προσφυγικό /μεταναστευτικό, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Βελόπουλου: Παράπονα για τον αντικαπνιστικό

Ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κυριάκο Βελόπουλο, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι ο τρίτος πολιτικός αρχηγός που γίνεται δεκτός σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς προηγήθηκαν το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

Ωστόσο τα παράπονά του για τον αντικαπνιστικό νόμο έκανε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συνομιλία που είχαν πριν τη συνάντησή τους.

«Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο», παρατήρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Δεν ξέρω αν είναι λόγω του απογεύματος, αλλά βλέπω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις».

Ωστόσο ο κ. Βελόπουλος επέμεινε, λέγοντας πως «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα γιατί έχει πέσει ο τζίρος τους [λόγω αντικαπνιστικού]», με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Δεν κάνουν γιατί ξέρουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Καλό είναι να εφαρμόζουμε το νόμο ακόμα και αν το έχουμε καταψηφίσει».

«Βγαίνω πάντα όμως έξω να καπνίσω», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από μισή ώρα. Με την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και προτού κάνει δηλώσεις στις κάμερες, ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους και είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα».

Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη. Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται. Τέλος, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία