Σε καραντίνα η κλινική στο Περιστέρι – Συναγερμός και σε άλλη δομή υγείας

Σε καραντίνα τέθηκε η δομή υγείας στα δυτικά προάστια της Αττικής, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως βρέθηκαν συνολικά 28 κρούσματα, εκ των οποίων τα 13 αφορούν σε τρόφιμους, τα 11 σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι αυτά που κινητοποίησαν τις Αρχές.

Όπως είπε, τη δομή επισκέφτηκαν ο ίδιος και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού και για την κλινική Κασταλία στο Ελληνικό με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, στα νότια προάστια. Σημειώνεται πως ένας ασθενής που βρέθηκε θετικός κατέληξε σήμερα. Χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε περίπου 130 εργαζομένους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία στους τροφίμους. Όπως είπε, περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα, ωστόσο, τα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν εργαζομένους βγήκαν αρνητικά.

Έστειλε δε ξεκάθαρο μήνυμα ότι “οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες και πιθανή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών” για να συμπληρώσει πως “δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο”.

-Ad-