Σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας τα 400 ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας

Με τρεις πτήσεις τσάρτερ αναχωρούν σήμερα και αύριο από τη Λέσβο τα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε λίγη ώρα αναχωρούν από τη Λέσβο με πτήση 165 παιδιά, ενώ γύρω στις 10 το βράδυ θα απογειωθεί άλλο ένα αεροσκάφος με 160 παιδιά. Επίσης, αύριο το πρωί πτήση θα μεταφέρει το τρίτο γκρουπ 75 ασυνόδευτων παιδιών.

Όλες οι πτήσεις θα έχουν κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τα παιδιά θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Στα παιδιά διενεργούνται τεστ κορονοϊού πριν αναχωρήσουν, ωστόσο για προληπτικούς λόγους οι δομές στις οποίες θα εγκατασταθούν, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου θα συνοδεύσει και τα παιδιά. Η χρηματοδότηση είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο συντονισμός της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΜ εκφράζει την οδύνη του για την τραγική πυρκαγιά στη Μόρια και εξηγεί ότι έχει επιστρατεύσει ομάδα εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων διερμηνέων, για να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό του ΔΟΜ στη Λέσβο και να υποστηρίξουν τις εργασίες εγκατάστασης σκηνών (mobile storage units), ως έκτακτο μέτρο στέγασης, σε συντονισμό με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025