Σε νέα δίκη ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς

Σε νέα δίκη οδηγείται ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την υπόθεση του βιασμού πρώην οδηγού ταξί.

Ο γνωστός ηθοποιός λίγες εβδομάδες μετά την αθώωση του βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα δίκη καθώς η εισαγγελέας Εφετών, Αρετή Σκαφίδα, άσκησε κατά της απόφασης για την αθώωση του ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι με οριακή πλειοψηφία (4-3) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε απαλλάξει τον ηθοποιό από την κατηγορία του βιασμού που αντιμετώπιζε.

Η εισαγγελέας Εφετών, Αρετή Σκαφίδα, αποφάσισε ωστόσο να στείλει την υπόθεση ξανά στο ακροατήριο, εκφράζοντας την άποψη πως δεν εκτιμήθηκαν σωστά όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της έφεσης η εισαγγελέας εκτιμά ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά η ιατροδικαστική έκθεση η οποία επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του θύματος περί εισόδου αμβλέως οργάνου.

Επίσης, κατά πληροφορίες, η εισαγγελέας επισημαίνει ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η ψυχολογική κατάσταση του θύματος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και οι διακυμάνσεις στην συμπεριφορά του, που πιστοποίησαν οι γιατροί του νοσοκομείου και ο αστυνομικός στις καταθέσεις του, γεγονός που κατά την κυρία Σκαφίδα καταδεικνύει ότι ο 25χρονος οδηγός είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας αντέκρουσε τον ισχυρισμό περί οικονομικού κινήτρου του μηνυτή καθώς αυτός δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας χρήματα αλλά το μόνο που ήθελε ήταν η τιμωρία του δράστη.

Ο ηθοποιός μετά την αθωωτική απόφαση είχε αποφυλακιστεί.