Το μπαράζ αποκαλύψεων για κυκλώματα που… μοιράζουν «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό έχει σημάνει συναγερμό, με τις αρχές να κάνουν ελέγχους σε τουλάχιστον έξι περιοχές στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, η Θεσσαλονίκη, η Καρδίτσα, η Ικαρία, η Καβάλα, η Δράμα και η Σαντορίνη.
Η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και τις προεκτάσεις της, καθώς φαίνεται πως επρόκειτο για… οικογενειακή επιχείρηση.
Το νοσοκομείο «Γεννηματά», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά, στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.
Στην ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων αλλά και αναφορών από συναδέλφους του προς αυτόν για ύπαρξη περιπτώσεων εμβολιασμών «μαϊμού» και στην περιοχή, κατά τα πρότυπα και την μέθοδο της Καρδίτσας, αναφέρθηκε ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, μιλώντας στον Max fm.
Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ωστόσο, πως μπορεί να έχει ενδείξεις και αναφορές αλλά δεν έχει αποδείξεις και γι’ αυτό δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία όσων γνωρίζει.
Συναγερμός για «μαϊμού» πιστοποιητικά από Βουλγαρία
Σε εξέλιξη, όμως, είναι έρευνες των Αρχών και για… εισαγόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς -όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open- υπάρχουν καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για τη γνησιότητα πιστοποιητικών εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.
Επίσης, ελέγχονται και κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως μίας παιδιάτρου που διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης, αν και οι συναδελφοι της δεν θυμούνται να είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό.
Παράλληλα, το «σαφάρι» από ελέγχους συνεχίζεται, με περιπτώσεις «περίεργων» περιστατικών σε εμβολιαστικά κέντρα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Για παράδειγμα περιπτώσεις σε κέντρα εμβολιασμών, όπου ενώ γίνονταν 30 εμβολιασμοί ανά ημέρα ξαφνικά εμφανίζονταν 100 σε μία ημέρα, κάτι που οι αρμόδιοι κρίνουν πως πρέπει να ερευνηθεί.
Με τροπολογία που κατατέθηκε αργά χτες βράδυ, δίνεται η δυνατότητα, εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.
Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Γιατρός φέρεται να εμπλέκεται σε έκδοση «μαϊμού» πιστοποιητικού νόσησης
Νέες βαρύτατες καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και νόσησης έρχονται στο φως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον Παλαμά Καρδίτσας.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, μπαίνει το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, καθώς υπήρξε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού.
Συνάδελφός της στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κοροναιό για να το καταγράψει ως δικό της και να της δοθεί πιστοποιητικό νόσησης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την καταγγελία της αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννας Μαστοράκου, αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα δέχονται δεκάδες γιατροί για να εκδώσουν επί πληρωμή πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.
Νοσηλεύτριες με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς
Ενορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης σχετικά με τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Πρόκειται για διοικητική υπάλληλο στο Γραφείο Κίνησης, η οποία φέρεται να έχει συγγένεια με τη διοικητική υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά που έδινε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και τρεις νοσηλεύτριες.
Οι τρεις νοσηλεύτριες που εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραδέχτηκαν χθες το πρωί στον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και πώς προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα ξεκινήσει ΕΔΕ και οι τρεις εργαζόμενες του νοσοκομείου θα τεθούν σε αναστολή.
Καταγγελίες για ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εργάζονται κανονικά
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών που -παρά την αναστολή- εργάζονται κανονικά.
«Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας, αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», σημειώνει.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Κατονόμασε μάλιστα τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.
Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος. «Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».
Εικονικοί εμβολιασμοί και στην Ικαρία
Κλείνοντας, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε και στη νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.
Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.
«Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Κοζάνη: Ερευνα για νοσηλεύτρια με πιστοποιητικό από τον Παλαμά Καρδίτσας
Η υπόθεση με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας έφτασε και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής μιας νοσηλεύτριας στην υπόθεση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το kozanimedia, μία νοσηλεύτρια έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας. Πρόκειται για νοσηλεύτρια 45-50 ετών που, πριν προσκομίσει το πιστοποιητικό από τον Παλαμά, αρνούνταν να εμβολιαστεί. Μάλιστα, υποστήριξε ότι πήγε εκεί να εμβολιαστεί επειδή έχει αρκετούς γνωστούς.
Ο διοικητής του «Μαμάτσειου», Στέργιος Γκανάτσιος, αλλά και ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων, Δημήτρης Ντέντης, υποστήριξαν ότι υπάρχει θέμα προς έρευνα, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερευνες σε Καβάλα και Δράμα για «ύποπτα» πιστοποιητικά νόσησης
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στη διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.
Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυξάνονται οι άνθρωποι που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν, οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.