Σε ρυθμούς εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ: Οι σκέψεις για τα ψηφοδέλτια και οι πολιτικές αιχμές

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα εγκρίνει και θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον κεντρικό κορμό των ψηφοδελτίων του, καθώς και το προεκλογικό του πρόγραμμα ασχέτως τού πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος -η οποία και συνεχίζεται- ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών το οποίο είναι : Θα συνεχιστούν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού ή θα επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η δικαιοσύνη παντού.

Κατά την εισήγησή του προς τα μέλη του κομματικού οργάνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία φέρεται να είπε: “Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του”. Και αυτές είναι η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημόσιου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, πολιτικές που αναδύουν-όπως είπε- τέτοια δυσοσμία που κανείς δεν μπορεί να την αντέξει. Όπως μάλιστα επεσήμανε “δεν ξέρω και προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές, για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και με βάση αυτά να οργανώσουμε την τακτική μας”.

Το πρώτο σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ασφυκτιά, καθώς η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα και αυτή η κατάσταση αφορά τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το δεύτερο, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πρέπει να γνωρίζουν τα στελέχη είναι ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια, κάτι που όπως επεσήμανε καταλαβαίνει κανείς όταν περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά. Το τρίτο στοιχείο είναι ότι οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Μάλιστα σχολίασε πως “όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν το κράτος δικαίου και την υπεράσπιση της δημοκρατίας κάνουν λάθος. Το τέταρτο που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης αποτελεί πια “παράγοντα πολιτικής αστάθειας” καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

“Αυτά είναι δεδομένα που γνωρίζουμε και με βάση αυτά θα πρέπει να οργανώσουμε τη μάχη μας για τη νίκη στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι “η μάχη θα κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που θα βελτιώσει την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”. Κι αυτό διότι όπως επεσήμανε η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο.