Σε ρυθμούς… η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ο Θ. Καράογλου (vid)

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη γειτονική χώρα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Καράουγλου υπεραμύνθηκε το «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», χαρακτηρίζοντας ως «κρατίδιο» τη Βόρεια Μακεδονία.

«Αποκαλώ τη χώρα όπως λέει η καρδιά μου και έτσι θα την αποκαλώ. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Είναι δεδομένο αυτό και δεν το αμφισβητεί κανείς. Η Συμφωνία των Πρεσπών κακώς κάκιστα, είναι μια διεθνής συμφωνία που δεν καταργείται μονομερώς. Αυτό που είπαμε ότι θα κάναμε και θα το κάνουμε είναι με αφορμή την διαδικασία και την επιθυμία του κρατιδίου των Σκοπίων να ενταχθεί στην Ε.Ε. να ασκήσουμε το δικαίωμα του βέτο να μπλοκάρουμε την όποια διαδικασία ένταξης του κρατιδίου στην Ε.Ε. αν δεν συζητήσει μαζί μας και δεν απαλύνουμε συγκεκριμένα σημεία της Συμφωνίας. Εμένα προσωπικά με πληγώνει πάρα πολύ και το θέμα του ονόματος. Είναι για μένα κάτι το οποίο έτσι με ξεπερνάει πραγματικά είναι πολύ δύσκολο για μένα. Υπάρχουν όμως και μια σειρά ζητημάτων που θα μπορούσε να αλλάξει, όπως το θέμα της εθνότητας. Δεν μπορεί εκεί που άλλοι πρωθυπουργοί δεν το δέχθηκαν οι εντελώς ανιστόρητοι Τσίπρας και Κοτζιάς το δέχθηκαν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.