Σεφ Παπουτσάκης: «Το εμβόλιο που με ξάπλωσε δύο μέρες στο κρεβάτι»

Πρόσφατα τον είδαμε σε δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef –όπου έφυγε ο Τζιοβάνι- ενώ συμμετέχει και σε δική του εκπομπή μαγειρικής στην ΕΡΤ2. Ο λόγος για τον chef Μανώλη Παπουτσάκη που μπήκε κι εκείνος στο κλαμπ των εμβολιασμένων, κάνοντας το εμβόλιο της Astra Zeneca κατά του κορονοϊού.

Ο γνωστός chef μάλιστα με ένα post του στα social media αναφέρθηκε στις παρενέργειες που είχε το εμβόλιο, καθώς έμεινε δυο μέρες στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό.

«Τι παράξενο και κωμικό συχνά παιχνίδι που σκαρώνουν οι συνειρμοί. Το μυαλό μας πάει κι έρχεται μέσα στο τσάκισμα της στιγμής σε ετερόκλητους χρονικά και χωρικά τόπους, χωρίς κανόνες και λογική και δίχως αυστηρές αλληλουχίες παρά μόνο με αφορμή την εικόνα, τη λέξη, τη στιγμή και πιάνεται πάνω τους, όπως το ρούχο σε μια ακίδα, τραβιέται και σκίζεται και από ‘κει η κλωστή που περισσεύει, πιάνεται αλλού πάλι ή αφήνει το σημάδι της για να αναπάρει μια νέα σκέψη.

Έτσι σκεφτόμουν το εμβόλιο που με ξάπλωσε για τα καλά δύο μέρες στο κρεβάτι, το Astra Zeneca της Οξφόρδης, και ενώ ψέλιζα μέσα στην παραζάλη και το τρέμουλο του πυρετού μου “Βρε τι μου ‘κανε η Οξφόρδη” πήγε το πυρωμένο μου μυαλό στις αμέτρητες ώρες που πέρασα πάνω στις εκδόσεις αυτές και με πόση λαχτάρα δεν μελετούσα, έψαχνα, προσπαθούσα να κατανοήσω τον μεγαλοφυή Πλάτωνα και τον σπουδαίο Σωκράτη του.

Ύστερα, μέσα στην ίδια παραζάλη, αναρωτήθηκα τι μου χάρισε ο Σωκράτης και η φιλοσοφία, αυτή η παλιά αγαπημένη που δεν λησμόνησα ποτέ. Και εκεί, βράζοντας κοντά στους 40 βαθμούς, βυθισμένος σε ένα γλυκό λήθαργο και απαλλαγμένος πια από το βασανιστικό τρέμουλο, τον είδα να εμφανίζεται μπροστά μου τον γέρο Σωκράτη και μου είπε: “Φίλτατε, η φιλοσοφία δεν σε πρόδωσε ποτέ, οι εκδόσεις της Οξφόρδης επίσης, ε, το ίδιο να περιμένεις και από το εμβόλιό της”.

Και αφού μου το είπε ο ίδιος ο Σωκράτης, ε, ησύχασα και ‘γω και παραδόθηκα γαλήνιος σε έναν βαθύ λήθαργο».

Πηγή: znews.gr