ΣΕΗ κατά Γιατρομανωλάκη: Προβαίνει αυθαίρετα σε αποσιώπηση γεγονότων

Ανακοίνωση με αιχμές κατά του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Αφορμή η χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, σχετικά με νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης του ΚΘΒΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ): «Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε την από 11/03/2021 ανακοίνωση του Υφυπουργού Αρμόδιου για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στην οποία γίνεται αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Υφυπουργός, αναφερόμενος στο Σωματείο μας, προβαίνει αυθαίρετα σε αποσιώπηση γεγονότων.

Η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική και επειδή ακριβώς αποδεικνύεται από έγγραφα, δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται. Ειδικότερα, στις 24/2/2021, τόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Σπύρος Μπιμπίλας, όσο και ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, Πασχάλης Τσαρούχας, έλαβαν επείγουσα εμπιστευτική επιστολή του Υφυπουργού, δυνάμει της οποίας ζητούσε να του διαβιβαστούν με την ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκεί στους φορείς στους οποίους διορίζονται όργανα διοίκησης, τα στοιχεία του συγκεκριμένου προσώπου, για το οποίο μεταδόθηκαν πληροφορίες που αναφέρονται στην παραπάνω ανακοίνωσή του και επίσης να του διαβιβαστούν αντίγραφα τυχόν υφιστάμενου φακέλου καταγγελίας για το εν λόγω πρόσωπο.

Εντός δύο (2) το πολύ ωρών από την από την πλευρά μας παραλαβή της επείγουσας εμπιστευτικής επιστολής του Υφυπουργού, με κοινό έγγραφό τους ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΗ και ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ απάντησαν στον κ. Γιατρομανωλάκη. Για την παραλαβή της απαντητικής μας επιστολής από το Γραφείο του Υφυπουργού, λάβαμε μάλιστα σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο κ. Γιώργος Πρέντζας.

Η απάντησή μας στον Υφυπουργό έχει επί λέξει ως εξής:

“Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

κατόπιν του υπ΄ αριθμόν ΕΠ3833/24.2.2021 εγγράφου σας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι οι καταγγελίες που έχουν περιέλθει στο σωματείο μας και αφορούν σε πράξεις που σχετίζονται με αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έχουν ήδη από την πλευρά μας κατατεθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Ως εκ τούτου, οι έχοντες έννομο συμφέρον δύνανται αρμοδίως να τις αναζητήσουν από την επιληφθείσα Εισαγγελική Αρχή.”

Μετά τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά, αναρωτιόμαστε ποιος δίνει το δικαίωμα στον κ. Υφυπουργό να αποσιωπά την πλήρη αλήθεια και ουσιαστικά να αφήνει αιχμές για συγκάλυψη από το Σωματείο μας.

Το έργο και η δράση μας κρίνεται και θα κριθεί στο σύνολό της από τα χιλιάδες μέλη του Σωματείου μας και τα συλλογικά του όργανα. Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο μας λειτουργεί και δρα στα πλαίσια των εσωτερικών ενδοσωματειακών καταστατικών του αρχών που άπτονται της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Γι’ αυτό ακριβώς, άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, παραπέμψαμε τον κ. Υφυπουργό στην επιληφθείσα Εισαγγελική αρχή».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025