Δεν σταματά η σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, με τις δονήσεις κατά την διάρκεια της σημερινή ημέρας να περιορίζονται σε μικρά μεγέθη (έως 3,8 Ρίχτερ στις 09:12) και με την μεγαλύτερη δόνηση να καταγράφεται στις 05:37 τα ξημερώματα μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 11,5 χλμ. και το επίκεντρο 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Στο μεταξύ, πιθανή ηφαιστειακή διέγερση «δείχνουν» τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμικού Κέντρου, μετά από καταγραφή δονήσεων που ενδέχεται να οφείλονται στην κίνηση μάγματος στον σεισμογόνο χώρο της Ανύδρου.
Όπως μετέδεωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews ο απεσταλμένος στο νησί, Κώστας Νούσης, «από ότι φαίνεται οι επιστήμονες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, η σεισμική ακολουθία να οφείλεται σε ηφαιστειακή δραστηριότητα και συγκεκριμένα σε διείσδυση μάγματος στο ρήγμα της Άνδρου, εκεί όπου αυτή την ώρα πλέει το ωκεανογραφικό Αιγαίο.
Μάλιστα προχθές (13/2) το βράδυ κατέβασε εξειδικευμένα όργανα στο ηφαίστειο Κολόμπο.Αυτά τα δεδομένα έχουν κάποια στοιχεία, τα μελετούν. Στην παρούσα φάση η επιστημονική ομάδα του Αιγαίου έχει χαρτογραφήσει και το ρήγμα της Άνδρου.
Όλα αυτά θα τα συζητηθούν στην αυριανή (16/1) σύσκεψη στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου και στην Επιτροπή Ηφαιστειακού Τόξου».
Το Λιμεναρχείο προχώρησε σε επικαιροποίηση των περιοριστικών μέτρων στα λιμάνια της Σαντορίνης, όπως απαγόρευση παραμονής αυτοκινήτων στο λιμάνι εάν δεν υπάρχουν κατάπλους πλοίου.
Αναφορικά με τα σχολεία, ο Δήμαρχος Σαντορίνης απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα εισαγωγής ειδικής ποσόστωσης για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί και η Ίος, μετά τη Σαντορίνη, την Αμοργό και την Ανάφη, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας.