Εφιάλτης δίχως τέλος στην Τουρκία: 14 οι νεκροί από τον σεισμό (pics&vid)

Εφιαλτική νύχτα για τον τουρκικό λαό καθώς μέχρι στιγμή μετρούν τουλάχιστον 14 θύματα από τον φονικό σεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300, ενώ υπάρχουν τεράστιες καταστροφές σε κτίρια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί.

Η δόνηση ήταν επιφανειακή και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Το γραφείο διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι το Σιβρίτζε της επαρχίας Ελαζίγ.

Η δημόσια τηλεόραση ΤΡΤ έδειξε εικόνες στις οποίες αστυνομικοί και διασώστες ερευνούν ένα κτήριο που έχει καταρρεύσει εν μέρει στο Ελαζίγ. Τα τζάμια των παραθύρων έσπασαν και τα μπαλκόνια έπεσαν στο έδαφος.

Στην περιοχή έχουν σταλεί σωστικά συνεργεία και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι ο σεισμός είναι συμβάν «επιπέδου 3», με βάση το σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται βοήθεια σε πανεθνικό επίπεδο, όχι όμως και αποστολή διεθνούς βοήθειας.

Η πληγείσα περιοχή είναι απομακρυσμένη και σχετικά αραιοκατοικημένη και ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκτιμήσουν οι Αρχές το πλήρες μέγεθος της καταστροφής.

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον λαό της Τουρκίας για την εφιαλτική νύχτα που περνά ύστερα από τον φονικό σεισμό.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί τις πρωινές ώρες.

Κατέρρευσαν κτίρια – Σοκαριστικά βίντεο – Στους δρόμους οι κάτοικοι

Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία:

Δείτε εικόνες από κατεδαφισμένα κτίρια:

https://twitter.com/GE0_Twitts/status/1220776877692018689

Και το σεισμό:

https://twitter.com/ASBreakingNews/status/1220772592916844544?s=19