Σεισμός Κρήτη: Θρήνος για τον Ιάκωβο Τσαγκαράκη – Τραγική φιγούρα η σύζυγός του – Σήμερα η κηδεία

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που χτύπησε το πρωί το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης, 65 χρόνων, θάφτηκε – μπροστά στα μάτια του γιου του – κάτω από τα συντρίμμια της εκκλησίας του προφήτη Ηλία, έξω από το Αρκαλοχώρι. Είχε πάει το πρωί στον ναό, για να δει εάν οι εργασίες αναστύλωσης – που είχε αναλάβει ο εργολάβος γιος του – προχωρούσαν. Εκείνη την ώρα στο εκκλησάκι εργάζονταν δύο ακόμη άτομα.

Ηράκλειο σεισμός: «Δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος» είπε η αδελφή του άτυχου οικοδόμου

Η αδελφή του Ιάκωβου Τσαγκαράκη συντετριμμένη μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Αλέξανδρο Γύγο, δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον αδελφό της από τη μια στιγμή στην άλλη. Καλύτερος άνθρωπος και οικογενειάρχης δεν υπήρχε, είπε.

Την Τρίτη 28/9 στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του

Η σύζυγος του άτυχου οικοδόμου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο. Παρακαλούσε για ένα θαύμα, όμως, όταν είδε τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ να μεταφέρουν τη σορό του, κατέρρευσε.

Η είδηση του θανάτου του Ιάκωβου Τσαγκαράκη έσκασε σαν βόμβα στο χωριό του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δε θα ξαναδεί τον φίλο και συγχωριανό. Ο άτυχος οικοδόμος, μάλιστα, στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο στον Πατούχα της Άνω Βιάννου.

Λίγο νωρίτερα ένας άντρας γλίτωσε τη ζωή του την τελευταία στιγμή, καθώς την ώρα του σεισμού βγήκε τρέχοντας από το εκκλησάκι. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Συνολικά περίπου 25 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.