Σεισμός Πάργα – Χουλιάρας: Απαράδεκτη η εικόνα με τις καταστροφές

Για έναν σεισμό από τον οποίο κουνήθηκαν μέχρι την Πάτρα, την Αλβανία και τη Λαμία έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ωστόσο χαρακτήρισε «φυσιολογικό» το φαινόμενο αυτό καθώς όπως είπε «δεν έχουμε τέτοιους σεισμούς κάθε εβδομάδα. Έχουμε μια φορά το χρόνο και γίνονται αισθητοί».

Σύμφωνα με τον ίδίο «η Πάργα είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες να έχει σεισμική δραστηριότητα. Στις 23:30 είχαμε 4,3 Ρίχτερ και μόλις είδα τον σταθμό στα Γιάννενα να γράφει ήξερα ότι τις επόμενες ώρες θα έχουμε πιο μεγάλο σεισμό».

Σχολιάζοντας τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί έκανε λόγο για «απαράδεκτη η εικόνα που μου θυμίζει την Αλβανία πριν από λίγους μήνες» προσθέτοντας ότι είναι «απόδειξη ότι πρέπει να γκρεμιστούν τα παλαιά κτήρια».

Όσον αφορά την εξέλιξη του φαινομένου ο κ. Χουλιάρας είπε «πιστευω ότι το μεγάλο γεγονός το έχουμε ξεπεράσει και οδεύουμε σε φθίνουσα πορεία που μπορεί να κρατήσει από 1 εβδομάδα μέχρι και μήνες αν και σεισμοί σαν αυτούς κρατάνε ένανν χρόνο. Πρέπει να επισκευαστούν τα κτήρια αυτά».