Σεισμός στην Τουρκία: Αποχώρησε η ελληνική ΕΜΑΚ από την επιχείρηση στην Αντιόχεια

Το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 07:00 αποχώρησε η ελληνική ΕΜΑΚ από τα ερείπια κτηρίου στην Αντιόχεια – Η ελληνική αποστολή παρέμεινε στο σημείο κατόπιν παράκλησης συγγενών των αγνοουμένων.

Όλη νύχτα συνέχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων η ελληνική διασωστική αποστολή στα ερείπια κτηρίου στην Αντιόχεια της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, μέχρι τα ξημερώματα βρισκόταν η ελληνική ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια και στο σημείο που επιχειρούσε από νωρίς χθες το απόγευμα προκειμένου να εντοπίσει κάποιο ίχνος ζωής.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr, αργά χθες το βράδυ συγγενείς των ανθρώπων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στα ερείπια παρακάλεσαν τους Έλληνες διασώστες να συνεχίσουν να επιχειρούν, εκείνοι φυσικά παρέμειναν στο σημείο για 14 ολόκληρες ώρες.

Όσον αφορά τα όσα γράφτηκαν χθες σχετικά με τις φωνές που ακούστηκαν από τα ερείπια, αρμόδια πηγή ανέφερε στο Newsbomb.gr, ότι είναι φυσικό μέσα στα χαλάσματα, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην έρευνα να «πιάνουν όλους τους ήχους» ακόμα και ενός ζώου π.χ. ποντικιού. Δυστυχώς η ελληνική ΕΜΑΚ αν και έσπασε όλες τις πλάκες και έφτασε μέχρι τον πάτο του γκρεμισμένου κτηρίου δεν εντόπισε οτιδήποτε και αποχώρησε από το σημείο νωρίς το πρωί σήμερα.

Σημειώνεται ότι άκαρπες τελικά ήταν οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση της 24χρονης αθλήτριας βόλεϊ, Γκιοσντέ Οζτούρκ, που φέρεται να έστειλε sms μέσα από τα χαλάσματα πολυώροφου κτιρίου στην Αντιόχεια. Στα συντρίμμια δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη.