Σεισμός Ελασσόνα: Συγκλονιστικά βίντεο – «Προσοχή» λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:16, είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,8 χλμ.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα νέος σεισμός, 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Ο πρώτος σεισμός, έγινε αισθητός από την Αττική μέχρι και την Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε δοθεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 5,9 ρίχτερ και ο δεύτερος 4,4 αλλά τα μεγέθη αναθεωρήθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα τα πρώτα λεπτά του φαινομένου.

«Προσοχή τις επόμενες ώρες – Τι μπορεί να συμβεί»

“Χρειάζεται προσοχή από κατοίκους και αρχές τις επόμενες ημέρες. Όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν προβλήματα από αυτό τον σεισμό να μείνουν μακριά” σημείωσε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

“Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς γιατί ήταν ισχυρός και επιφανειακός ο σεισμός. Παρατηρήσαμε και προσεισμούς. Να είμαστε όλοι έτοιμοι” πρόσθεσε.

“Είναι γνωστό ρήγμα αυτό, κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό. Για τον σεισμολόγο δεν είναι έκπληξη” τόνισε.

Ο ισχυρός σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χλμ νότια της Ελασσόνας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 7,8 χλμ. και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία, όπως σε Τρίκαλα και Λάρισα ενώ υπήρξαν αναφορές ακόμη και από Θεσσαλονίκη και την Αττική. Οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους ενώ οι μαθητές βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες.

Στους δρόμους οι κάτοικοι – Τι λέει ο Λέκκας

Πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Συγκλονιστικό βίντεο

Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία το μεσημέρι της Τετάρτης (03/03), όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε την Ελασσόνα.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με τους κατοίκους να πετάγονται από τα σπίτια τους.

Από το Βόλο και τη Λάρισα, μέχρι τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, έχοντας έντονο βουητό και μεγάλη διάρκεια.

 

Λέκκας για ισχυρό σεισμό: Προκάλεσε τρόμο! «Θα έχουμε μετασεισμούς»

Για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα έκανε λόγο ο Ευθύμιος Λέκκας αναφερόμενος στη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν λίγο κοντά στην Ελασσόνα.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με την ισχυρότατη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά κοντά στην Ελασσόνα στη Θεσσαλία. Όπως είπε, μιλάμε για έναν ισχυρό σεισμό ο οποίος έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα.

«Θα υπάρχει σίγουρα μετασεισμική ακολουθία», πρόσθεσε.

Σεισμός Ελασσόνα: Έκλεισαν όλα τα σχολεία

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά το μεσημέρι.

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στο νομό ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.