Σεισμός – Τουρκία: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

Νεότερη ενημέρωση από την Τουρκία αναφέρει πως ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό της Παρασκευής έφτασε στους 51.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, οι νεκροί στην Τουρκία από τον φονικό σεισμό έφτασαν τους 51. Οι φόβοι στη γειτονική χώρα πως ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ μεγαλώνουν όσο περνούν οι μέρες από τη σεισμική δόνηση που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Σμύρνη αλλά και στη Σάμο, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παραμένουν αγνοούμενοι και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για ανεύρεση και απεγκλωβισμό.

Όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές, από τον σεισμό έχουν τραυματιστεί 896 άνθρωποι. Από αυτούς οι 682 έχουν βγει από τα νοσοκομεία όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ 214 νοσηλεύονται ακόμα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους προέκυψαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, στην περιοχή ως το πρωί της Κυριακής (1/11) είχαν γίνει 850 μετασεισμοί, με τους 40 από αυτούς να είναι πάνω από 4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες

Η Σμύρνη καταγράφει τις βαρύτερες απώλειες από τον σεισμό, με πολλά κτίρια να έχουν καταρρεύσει και ανθρώπους να έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τυχόν επιζώντων που μπορεί να βρίσκονται κάτω από συντρίμμια πολυκατοικιών οι οποίες έχουν καταρρεύσει.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων παραμένει άγνωστος και όσο οι ώρες περνούν, τόσο χάνονται οι ελπίδες να σωθούν όσο το δυνατό περισσότερες ζωές. Σε κάθε περίπτωση, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν ενώ το Σάββατο σε δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως θα στηρίξει στον μέγιστο βαθμό όλους τους πληγέντες.

-Ad-