Self-τεστ: Τι πρέπει να κάνεις αν είσαι θετικός στον κορονοϊό – Η πλατφόρμα και η διαδικασία

Τη διαδικασία του self – τεστ για τον κορωνοϊό εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά θα υπάρχει μια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί ώστε να προμηθεύουν δωρεάν τους πολίτες το rapid τεστ. «Θα ελέγχουμε την περιοδικότητα της προμήθειας. Θα δίδονται 4 δωρεάν τεστ το μήνα στους πολίτες» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι είναι υπό διαμόρφωση ο τρόπος σχετικά με το τι θα κάνει ένας πολίτης μόλις βγαίνει θετικός στο self-τεστ που θα πραγματοποιεί.

«Θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα στον πολίτη να δηλώνει ότι είναι θετικός, γιατί αυτό θα είναι το προαπαιτούμενο, για να μπορέσει να κάνει rapid test σε δημόσια δομή υγείας από επαγγελματία υγείας, ώστε να είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα. Θα μπαίνουμε στην πλατφόρμα θα δηλώνουμε ότι είμαστε θετικοί, η πλατφόρμα θα μας δίνει το οκ, για να μπορούμε να πάμε για τον επανέλεγχο» δήλωσε.

«Με τον επανέλεγχο στη δημόσια δομή υγείας αυτός που έχει βγει θετικός θα έχει δυνατότητα άδειας από τη δουλειά του και όσων προβλέπεται» πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, η εν λόγω διαδικασία βοηθά στον εντοπισμό των ασυπτωματικών κρουσμάτων. «Είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά που δίνουμε τη δυνατότητα αυτή δωρεάν».

Εν τούτοις, παραδέχθηκε ότι κάποιος μπορεί να βγει θετικός στον ιό και να μη το δηλώσει, κάτι που ευχήθηκε να μη συμβεί. «Υπάρχει η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός και να μη το δηλώσει. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει κανείς που να λειτουργήσει έτσι και ότι όποιος βγει θετικός θα ακολουθήσει τα πρωτόκολλα».

Εμβολιασμοί
Σύμφωνα με τον υπουργό, την Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 70-74 χρόνων.

Παράλληλα, από τους 250.000 ευπαθείς, ήδη οι 100.000 έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

«Με βάση το ρυθμό των εμβολιασμών, θα ξεπεράσουμε σήμερα το ένα εκατομμύριο που έκανε τη μια δόση και συνολικά το ενάμιση εκατομμύριο εμβολιασμούς» ανέφερε.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι μετά την 1η Απριλίου θα ανοίξουν 200 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και δύο μεγάλα στην Αττική.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δήμαρχος Μυκόνου: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το νησί μας
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Απειλητικά μηνύματα για τη ζωή τους δέχονται η Πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
13 Φεβρουαρίου, 2025
«Το μεγάλο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ», λέει για τη Σαντορίνη ο Παπανικολάου
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κέρκυρα: Ομολόγησε τη δολοφονία του 70χρονου αδερφού του – Ανθρωποκτονία έδειξε η έκθεση του ιατροδικαστή
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κέρκυρα: Δολοφονία ο θάνατος του 70χρονου – Δράστης φέρεται ο αδερφός του
13 Φεβρουαρίου, 2025
Σέρρες: «Τελικά η αγάπη μπορεί να σκοτώσει, δεν γινόταν αλλιώς» – Το αποχαιρετιστήριο σημείωμα του δράστη της γυναικοκτονίας
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντα από σοβαρό τροχαίο – Ακρωτηριάστηκε το πόδι 25χρονου μοτοσικλετιστή
13 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία στην Ηλεία: «Θα παραδοθώ» λέει ο δράστης -«Μου έστησαν καρτέρι, πυροβόλησα στον αέρα και τον πέτυχε»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κέρκυρα: Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΚΠΑ για τους σεισμούς στις Κυκλάδες: Πάνω από 16.500 σεισμοί από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου
13 Φεβρουαρίου, 2025