Σενάρια για παράταση του lockdown έως 25 Απριλίου – Η εισήγηση και η απάντηση της κυβέρνησης

Κυβερνητικοί κύκλοι διέψευδαν κατηγορηματικά σενάρια ότι έχει ληφθεί απόφαση για παράταση του lockdown ως τις 25 Απριλίου.

«Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα η εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αποκάλυψε μία εισήγηση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται από την κυβέρνηση και προβλέπει αυστηρό λουκέτο μέχρι και τις 25 Απριλίου, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Δηλαδή να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά μέχρι και την ημερομηνία αυτή, δηλαδή την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει περισσότερο «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου και η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι μια… κανονική εβδομάδα.

Η εισήγηση αναφέρει επίσης πως τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου και αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν τα δεδομένα, είναι πιθανή ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με την εστίαση ωστόσο να παραμένει κλειστή και το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.

-Ad-