Σεπόλια: Έψαχναν καπετάνιο για μεταφορά όπλων στην Τουρκία

Σε αναζήτηση χειριστή σκάφους που θα αναλάμβανε τη διά θαλάσσης μεταφορά όπλων και πυρομαχικών από την Ελλάδα στην Τουρκία φέρονται να βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα οι 11 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση της Τουρκίας DHKP-C.

Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε, μιλώντας στην «Καθημερινή», αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με γνώση της πορείας της έρευνας. Στους συλληφθέντες, εξάλλου, συγκαταλέγεται ένας 60χρονος Τούρκος γνωστός με το ψευδώνυμο «Κώστας», που και το 2013 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα μεταφοράς όπλων στην Τουρκία με φουσκωτό ταχύπλοο που είχε αποπλεύσει από τη Χίο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, όταν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έφοδο στη μονοκατοικία της οδού Αυλώνος, στα Σεπόλια, όπου διέμεναν οι 9 από τους 11 συλληφθέντες. Σε ένα υπόγειο τούνελ μήκους 20 μ., τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένο βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα έναν εκτοξευτήρα ρουκετών τύπου RPG, ένα αντιαρματικό μιας χρήσης, τύπου Low, ένα καλάανικοφ, τέσσερα πιστόλια, μεταλλικούς γεμιστήρες, καθώς και πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων.

-Ad-