Σέρρες: Άγνωστοι σκότωσαν τουλάχιστον τρία ελάφια στο Ακριτοχώρι

Με σκάγια στο σώμα του εντοπίστηκε νεκρό θηλυκό ελάφι, που βρέθηκε δίπλα σε εθνική οδό, σε περιοχή της λίμνης Κερκίνης, κάτω από το χωριό Ακριτοχώρι. Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε από τον φύλακα του Εθνικού Πάρκου, Αντώνη Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νεκρά ελάφια είναι τρία αλλά τα δύο μικρότερα τα πήραν μαζί τους οι δράστες. Επίσης κοντά στη φάρμα που μεγάλωναν τα ζώα βρέθηκαν ίχνη από αίμα που σημαίνει σύμφωνα με τον φύλακα ότι μπορεί να υπήρξαν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, τα ελάφια ήταν ζώα εκτροφής μονάδας της περιοχής, που εισήχθησαν νομίμως από το εξωτερικό και διέφυγαν την περίφραξη της φάρμας μετά τον προ μηνών θάνατο του εκτροφέα τους και την εγκατάλειψη της φάρμας.

Αμέσως για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου και το Αστυνομικό Τμήμα Κ. Ποροΐων, ενώ στην αυτοψία που ακολούθησε φέρεται πως την ίδια «τύχη», είχαν άλλα δύο ελάφια που οι δράστες εικάζεται ότι τα πήραν μαζί τους. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διεξάγονται από το ΑΤ Ποροΐων, ενώ ο εντοπισμός των ελαφιών είναι υπό τη διαχείριση του δασαρχείου της περιοχής.