Σφαγή στη Ράφα: 40 νεκροί απά ισραηλινά πυρά σε κέντρο προσφύγων (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η επίθεση στον καταυλισμό στο Ταλ ασ-Σουλτάν έγινε αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν καταφύγια που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους σε άλλες περιοχές, όπως η Τζαμπαλία, η Νουσεϊράτ και η πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 160 άλλους, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν έναν καταυλισμό προσφύγων σε μια «ασφαλή ζώνη»στη Ράφα, σκοτώνοντας περίπου 40 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά, μετέδωσε το Al Jazeera.

Ο Balakrishnan Rajagopal, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση, ζήτησε δράση κατά του Ισραήλ στον απόηχο της τελευταίας του επίθεσης στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Ράφα. «Το να επιτίθενται σε γυναίκες και παιδιά ενώ σκύβουν στα καταφύγιά τους στη Ράφα είναι μια τερατώδης θηριωδία. Χρειαζόμαστε συντονισμένη παγκόσμια δράση για να σταματήσουμε τις ενέργειες του Ισραήλ τώρα», είπε σε ανάρτησή του στο X.

Το πρακτορείο Wafa επικαλέστηκε την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο (PRCS) να λέει ότι πολλοί από τους ανθρώπους μέσα στις σκηνές «κάηκαν ζωντανοί». Η PRCS είπε επίσης στο πρακτορείο ότι τα νοσοκομεία στην περιοχή «δεν είναι σε θέση να χειριστούν αυτόν τον μεγάλο αριθμό θυμάτων ως αποτέλεσμα της εσκεμμένης καταστροφής του συστήματος υγείας στη Γάζα από την [ισραηλινή] κατοχή».