Σφοδρή επίθεση Τραμπ σε Σουλεϊμανί: «Ήταν σκύλας γιος – Έπρεπε να είχε εξοντωθεί πριν 20 χρόνια»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Μιλγουόκι, στην Πολιτεία Ουισκόνσιν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αμερικής, υπάρχουν «πολλοί νέοι και νέες που δεν έχουν χέρια ούτε πόδια» εξαιτίας του θανόντα διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

«Μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν έχει πόδια, ούτε χέρια, εξαιτίας αυτού του σκύλας γιου», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε «έπρεπε να είχε εξοντωθεί πριν από είκοσι χρόνια».

Ο Τραμπ συνεχίζει να υπερασπίζεται την απόφασή του να διατάξει αεροπορικό πλήγμα για την εξόντωση του ανώτατου αξιωματικού των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων, ενώ πολλοί τον επικρίνουν και αμφισβητούν το ότι επαπειλείτο «άμεσα επικείμενη» επίθεση με εγκέφαλο τον υποστράτηγο, ο οποίος πήγε στη Βαγδάτη με εμπορική πτήση για συνομιλίες.

Η Ουάσινγκτον διατείνεται ότι ο διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς ευθύνεται για τους θανάτους και τους τραυματισμούς εκατοντάδων στρατιωτικών των ΗΠΑ στο Ιράκ.