Σφραγίστηκε επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού

Η επέμβαση έγινε συντονισμένα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Δασαρχείο και την ΕΛ.ΑΣ, ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία στην εφαρμογή MyCoast. Αφού εντοπίστηκαν παραβάσεις λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ο παράνομα καταλειφθείς χώρος σφραγίστηκε και επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Προσωρινό «λουκέτο» μπήκε σε επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού στον νομό Πρέβεζας, καθώς το μαγαζί είχε καταλάβει παράνομα τμήμα της όχθης της λίμνης και των υδάτων.

Κατά την αυτοψία του μεικτού ελεγκτικού κλιμακίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων τριών τμημάτων εντός των υδάτων και της όχθης της λίμνης με πρόχειρες ξύλινες κατασκευές (προβλήτα κ.ά.) συνολικού εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων για χρήση κανό-καγιάκ.

Άμεσα συντάχθηκε το Τοπογραφικό Διάγραμμα και Έκθεση Αυτοψίας ενώ επιδόθηκαν το Πρωτόκολλο Άρσης και Απομάκρυνσης Αυθαίρετων Κατασκευών. Ήδη προχώρησε η διαδικασία σφράγισης του χώρου και επιδόθηκε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ, ενώ έπονται μέτρα μέσα στις επόμενες ημέρες και για το δασικό τμήμα από τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας για όμορες ξύλινες εξέδρες και στέγαστρα.

Επιπλέον, απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι, στις περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων στις παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλών και παραλιών κατά τους ελέγχους, η διαδικασία προβλέπει:

-Την έκδοση του σχετικού προστίμου εντός της ημέρας το οποίο με βάση τον νέο αυστηρό νόμο που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες, ανέρχεται στο τετραπλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση.

-Την άμεση απομάκρυνση- εντός 48 ωρών- όλων των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων καθώς και τα κατασκευών με ευθύνη του επιχειρηματία. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.