Σημαντικές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης

Σημαντικές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης αναμένεται να δουν οι καταναλωτές τα επόμενα 24ωρα, αν δεν αποκλιμακωθεί η κρίση στον Περσικό Κόλπο, που έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.

Η εγχώρια αγορά καυσίμων παραμένει σε επιφυλακή και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Μετά το αρχικό σοκ, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο σήμερα το πρωί οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 0,03% στα 62,68 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 0,19% στα 58,15 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ελλάδα μετά την έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ενέργειας υπό τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά, διυλιστήρια, εταιρείες και πρατηριούχοι εκτίμησαν ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας, εκτιμώντας ότι η επίπτωση στις τιμές δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3-5 λεπτά μέχρι την Παρασκευή.

Ωστόσο, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς επιτήδειους στη χώρα μας για προκαταβολικό «καπέλο» στη βενζίνη.

-Ad-