Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με δεκαπέντε (15) εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού των μπλόκων, στην συνάντηση συμμετείχαν οι, Σωκράτης Αλειφτήρας (Λάρισα), Διαμαντής Διαμαντόπουλος (Σέρρες), Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος), Σάββας Κεφαλάς (Λιβαδειά), Νίκος Κούτρας, Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα), Ρίζος Μαρούδας (Λάρισα), Γιάννης Παναγής (Σέρρες), Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός), Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ), Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα), Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα), Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα), Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής) και Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς). (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με Θεσσαλούς αγρότες – Πού θα εστιαστούν οι συζητήσεις

Το πλάνο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού, στις 11:00, αλλά και με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στις 12:30 αντιστοίχως στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου με εκπροσώπους των μπλόκων, επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος που άνοιξε με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων βρίσκονται όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες, αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Το συνολικό κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ελίας» ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές, ενώ πάνω από 1 δισ. αφορούν τις αποζημιώσεις.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, θα τεθεί επί τάπητος και το Master Plan για την ανάταξη και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας.