ΣΚΑΪ για δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Τι να έκαναν οι αστυνομικοί;» (video)

Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που αν και κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008, βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός φυλακής, λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας καταδίκασε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Όμως, του αναγνωρίστηκε, λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ως εκ τούτου, με δεδομένο και τον χρόνο έκτισης της ποινής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί πλέον να υποβάλλει αίτημα να βγει εκτός φυλακής.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με αναφορές για το πως τρεις δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, την επομένη της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου ξέπλεναν τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο Παπαχελάς δήλωνε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τους φίλους του ότι «δεν ήταν μία παρέα παιδιών τα οποία πήγαν να παίξουν ένα extreme sport σε κάποιο λούνα παρκ», αλλά «επετέθησαν σε εκπροσώπους του ελληνικού κράτους, τους αστυνομικούς».

Ο Άρης Πορτοσάλτε, σχολίασε: «Και τι να έκαναν οι αστυνομικοί; Να άφηναν αναπάντητη τη λεκτική βία που δέχτηκαν;».

Τέλος, η Σία Κοσιώνη η οποία ζητούσε συλλήψεις και ανακρίσεις για να σταματήσει η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια.